”Davis Cup blir alltid lite av en festhelg”. Orden kommer från Mikael Ymer som njuter av dagarna i Stockholm inför helgens Davis Cup-match. Det finns några platser kvar, men klart är att det kommer bli den publikfest som Mikael Ymer & Co hoppats på.

Den 21-årige Sverigeettan kan se tillbaka på ett fantastiskt tennisår och är efter alla framgångar 67:a i världen.
– Det var många bra resultat Det var inte bara en vecka som var bra utan jag har spelat bra kontinuerligt. Det är positivt, men det gäller att göra det igen, säger han och fortsätter
– Jag är inte någon som sätter så mycket mål, men jag hade varit väldigt nöjd om jag får ett år där jag etablerar mig ytterligare och kan hålla min ranking. När jag kommit in i det lite mer vill jag ta nästa steg.

Se hela inslaget här:

Mikael Ymer har tränat tillsammans med laget sedan i måndags. På fredag är det dags för matchen mot Chile. Biljettförsäljningen har rusat i höjden och det finns inte många biljetter kvar.
Stämning att vänta i Kungl. Tennishallen alltså.
– Jag gillar att intresset är där, förhoppningsvis är det många unga som kommer. Jag tror det är här många kan inspireras. I alla fall var det så för mig och min bror när vi var yngre. Jag minns att vi var och såg Davis Cup i Lidköping och Robin (Söderling) vann och kastade ut sitt rack i publiken och jag fångade det.

Vilka är dina intryck av Robin som DC-kapten så här långt?
– Robin är en av våra största spelare genom tiderna och har mycket bra grejor att komma med. Jag tror att vi alla tar chansen att lära oss så mycket som möjligt av honom den här veckan.

Den som vill följa tennisfesten på plats finner biljettförsäljningen på Tickster.com.

Hålltider:

Fredag
16.45 Invigning följt av singelmatch 1
Följt av: Singelmatch 2

Lördag
13.00 Dubbelmatch
Följt av: Singelmatch 3
Följt av: Singelmatch 4