Mikael Ymer tog vara på det Wild Card han fick till årets Swedish Open. På måndagen vände sverigetvåan och vann över Alejandro Davidovich Fokina på måndagen.

Det var upplagt för en mini-popcorn match mellan de två NextGen-spelarna i första omgången i Swedish Open.

Spanjoren inledde starkast och vann första set med 6-4, sedan Mikael Ymer hamnat långt ner i banan och där motståndaren kunde styra mycket av spelet.

– Det är aldrig lätt att komma ut här på hemmaplan och prestera, för man vill så mycket. Jag fick verkligen jobba i första set, säger Mikael Ymer efter matchen.

Mikael Ymer är 124:a på ATP-rankingen och tia på Race to Milan. Alejandro Davidovich Fokina är fyra placeringar efter på ATP och tolva på race to Milan.

Spelarna höll också jämna steg då ”Micke” kunde utjämna till 1-1 efter att ha vunnit med 7-5 i andra set. I tredje hade sverigetvåan bestämt sig och vann med 6-0!

– Jag kände att jag byggde upp för det tredje setet redan i slutet på andra. Jag kom in i det mer och kom till en bättre position i banan. Känslan inför tredje var väldigt bra, säger Mikael Ymer som varit i Båstad i en vecka för att träna inför favoritturneringen.

– Det är helt fantastiskt att spela här, jag har sett fram emot det hela året. Mitt team vet att det betyder mycket för mig.

På tisdagen möter sverigeettan Elias Ymer, rankad 116, brasilianaren Thiago Monteiro som är rankad 88 i världen. De möttes även i första omgången i Båstad i fjol. Se ett inslag med Elias inför tävlingen här:

Lottning singel

Lottning dubbel