Mirjam Björklund är nära titeln i $25000-turneringen i Santa Margherita Di Pula i Italien. “Att vinna en 25K-tävling skulle betyda väldigt mycket”, säger hon.

Mirjam Björklund är på plats 469 på WTA-rankingen just nu men siktar högre under den här säsongen. Just nu visar hon bra form i $25000-turneringen i Santa Margherita Di Pula i Italien. Redan i första omgången vann hon mot belgiskan Kimberley Zimmermann (6-3, 6-4) som är rankad 217 i världen.

– Det var en bra match och start på tävlingen, jag spelade inte min bästa tennis men lyckades bryta ner henne. Jag hade flera chanser under matchen som hade kunnat göra det enklare, men jag var mest glad att jag fick en ny chans i andra omgången att förbättra det.

Mirjam vann i omgången efter mot Victoria Kan (475) med 6-4, 5-7, 6-4 och i kvartsfinalen mot amerikanskan Chiara Scholl (447) med 6-4, 6-2.

– Att vinna en 25K-tävling skulle betyda väldigt mycket, jag tycker att det är kul att få det svart på vitt att jag hör hemma på den här nivån och att jag tagit ett kliv på senare. Sen skulle det såklart betyda väldigt mycket rankingmässigt också, som skulle göra ”livet enklare” om man kan säga så, säger Mirjam med ett skratt.

Mirjam Björklund har lagt ett tufft schema med mycket matchande.

– Jag har startat året med otroligt mycket matcher och ett roligt Fed Cup som motiverade och inspirerade mig. Jag kommer ha spelat 34 matcher med semifinalen i år och det är sjukt mycket, säger Mirjam och fortsätter:

– Jag är väldigt glad över det, för man kan träna hur bra som helst men det är matcher vi tävlar i och det är där jag vill ha resultat. Jag krigar efter en fjärde titel i år.

Närmast väntar en 25K-tävling i Rom.

– Sedan åker jag och signar till en 60K i Spanien. Den är tuff och jag är inte inne i kvalet ännu, men jag chansar och hoppas på det bästa, säger Mirjam Björklund.