När årets andra Grand Slam-tävling, Franska Öppna, dog igång med kvalet stod Sveriges hopp till Sverigetvåorna Elias Ymer och Mirjam Björklund.
Elias Ymer fick en bra start mot 181-rankade Juan Pablo Ficovich och vann första set med 6-3. I andra stod det och vägde länge vid 4-4 och argentinaren kunde till slut ta gamet och även andra set med 6-4. I tredje gick det desto fortare där Elias Ymer hamnade i tidigt 0-4-underläge och föll med 1-6.

För Mirjam Björklund var det andra gången hon kvalade till en Grand Slam. I Melbourne i januari bar det till kvalfinal. Den här gången siktar hon högre. Därför var segern i första kvalomgången mot 183-rankade spanjorskan Andrea Lazaro Garcia välkommen. Mirjam vann med 6-3, 6-4.
– Jag är väldigt nöjd och glad över dagens seger. Första matchen är aldrig lätt, så jag visste att det gällde att kämpa hela tiden och fortsätta tro på mig själv. Överlag så är jag nöjd med att jag hittade rätt taktik mot Andrea. Hon är i bra form och det gällde att ha rätt balans och ta rätt beslut.

På onsdagen möter hon 181-rankade Lizette Cabrera från Australien.
– Jag är taggad inför nästa omgång, säger Mirjam.