Mirjam Björklund har nått en ny milstolpe i karriären. I pågående WTA-tävlingen i Bogota i Colombia tog hon sig i dag till kvartsfinal efter seger mot hemmaspelaren, 383-rankade Yuliana Lizarazo med 6-1, 6-4.
– Jag är väldigt nöjd med vinsterna här i Bogota. Det är aldrig lätt att möta en hemmaspelare som är van vid omständigheterna, så jag är väldigt glad med vinsten säger Mirjam.

I första omgången blev det 6-1, 6-3 mot Renata Zarazua, Mexiko och med dagens vinst är det alltså för första gången dukat för kvartsfinal i en WTA-tävling.
– Jag har det i mig, det har jag alltid vetat. Jag har bara fortsatt jobba och det har stadigt gått uppåt, så jag är glad att jag tar steg för steg framåt. Detta är absolut ett mål och en milstolpe, men jag är inte nöjd än. 

Sverigeettan Rebecca Peterson spelar i skrivande stund och vid seger så väntar ett svenskmöte i kvartsfinalen. Det är inget vanligt inslag på WTA-touren.
– Nästa match är en vanlig match. Möter jag Rebecca så har vi en svensk i semin. Men det kvittar. Vinner  Tatjana Maria (från Tyskland), så ska jag ta revansch åt Rebecca. Jag är positiv hur det än blir, säger Mirjam Björklund. 

Edit: Rebecca Peterson föll i matchen mot Tatjana Maria 1-6, 4-6. 

Bilden ovan är hämtad från Mirjam Björklunds instagramkonto.