Mirjam Björklund är inne i huvudtävlingen i en Grand Slam-turnering för första gången i karriären. ”Jag kommer alltid komma ihåg denna känsla”, säger hon.

För andra gången i år och i karriären var Mirjam Björklund i kvalfinal i en Grand Slam. Skulle hon röja sista hindret den här gången – 118-rankade Mihaela Buzarnescu från Rumänien? Svaret är ja. Mirjam vann med 6-1, 6-3.
– Jag är väldigt glad och nöjd med dagens match och hela förra veckan. Jag tycker att jag höjt nivån match för match och blivit bekväm med förhållandena.

Mirjam rivstartade matchen och skaffade sig en tidig ledning även i andra. Foto: Eurosport

Efter 6-1 i första hade Mirjam ledningen med 4-1 i andra, som blev till 4-3…
– Hon spelade upp sig lite så jag behövde sätta stopp för det bara. Det var inga större problem i huvudet utan bara fortsätta försöka vinna.

Känslan vid matchbollen och när hon slog ut den?
– Känslan var oslagbar! Det betyder väldigt mycket, jag kommer alltid komma ihåg denna känsla. Jag har jobbat för det här länge och är väldigt stolt över mig själv och teamet över hur långt vi kommit. Nu är jag taggad på mer!

I första omgången väntar en annan kvalspelare, 101-rankade Donna Vekic från Kroatien.
– Jag är taggad på nästa omgång, det blir en rolig match. 

Rebecca Peterson möter 20-rankade Daria Kasatkina i första omgången medan Mikael Ymer får möta 70-rankade James Duckworth.
André Göransson är den fjärde svensken i Franska Öppna. Dubbellottningen är inte gjord ännu.