Mirjam Björklund dras med en skada och tvingas lämna återbud till Play Off-matchen i Billie Jean King Cup mot Storbritannien i helgen. Förhoppningen om spel fanns in i det sista.
– Jag har tyvärr en skada i foten som jag haft sedan US Open och det är anledningen till att jag inte tävlat sedan dess. Det är en väldigt seg skada som kräver mycket vila, rehabilitering och fysträning. Jag hoppas kunna vara tillbaka snart, målet just nu är att vara redo till Australian Open, säger Mirjam och tillägger:
– Jag och Johanna har haft kontakt om senaste uppdateringarna gällande foten och såklart hoppades vi båda på ett mirakel, men hälsan går först och det är inget beslut någon av oss ville ha, säger hon.

Billie Jean King Cup-kapten Johanna Larsson väljer att fokusera på det hon kan påverka i matchen i London.
– Vi hoppades vid nomineringen och in i det sista att både Rebecca (Peterson) och Mirjam skulle kunna spela, men båda har dragits med skador och tiden var inte på vår sida den här gången. Vi tappar våra två högst rankade spelare, men jag tror fortsatt stenhårt på laget och vet att i de här lagsammanhangen är inte den individuella rankingen så viktig. Det har jag själv erfarenheter av. Kan vi förbereda oss bra och fortsätta tro på oss själva som vi gjorde i Turkiet, så kan det bli hur bra som helst. Nu får ju Bella (Bergkvist Larsson), som är junior, chansen att visa upp sig och försöka ta vara på möjligheten. Man ska inte fokusera så mycket på det vi inte kan påverka, säger Johanna Larsson.

Bella Bergkvist Larsson, Caijsa Hennemann, Kajsa Rinaldo Persson och Lisa Zaar i samband med spelarmiddagen på onsdagskvällen.

Spelarna har tränat i matcharenan sedan i tisdags kväll. Dagarna fram till matchstart på lördag tränar laget två pass om dagen.
– Det var mycket slag i början, nu går vi på med mer poängspel de här sista passen innan det är dags. Arenan är verkligen superfin. Den är stor och det kommer bli en häftig match för våra spelare. Det kommer mest troligt att vara fullsatt här inne. Faciliteterna är jättebra, så det ska det brittiska tennisförbundet och ITF ha ”cred” för, säger Johanna som vittnar om en bra stämning i gruppen.
– Stämningen är verkligen jättebra. Alla har kommit hit för att bidra, inte bara på banan utan även utanför, så att vi växer som grupp. Med glädje och stark lagkänsla har vi större chans att vinna i helgen. Det behövs båda delar av seriositet och att ha kul som grupp.

När bestämmer du dig för vilka som ska spela?
– Det gör jag innan det är dags för lottning, men det är klart att jag har mina tankar i huvudet. Samtidigt räknar jag inte ut någon. Vi har förberedelsedagar nu för att se vilka av spelarna som är bäst för stunden och vem som träffar in formen. Alla har en likvärdig chans att ta en plats i laget, säger Johanna Larsson.

Mirjam Björklund har stor tro på sina kompisar och kommer stötta på hemmaplan.
– Det är alltid en tuff uppgift att möta Storbritannien, framförallt i Storbritannien. Men varje match är 50-50 och jag är säker på att laget kommer göra allt de kan för att plocka segern. Jag kommer att heja hårt hemifrån och hoppas kunna ansluta till laget i nästa BJKC-match, säger hon.

Sändningstider SVT

11 november
15.00-20.00, SVT Play
15.00-17.50, SVT1/Play

12 november
13.00-20.00, SVT Play
13.15-13.55, SVT1/Play
13.55-14.30, SVT2/Play