Mirjam Björklund kom ut med till synes stort självförtroende i hennes första Grand Slam-match – mot 100-rankade Donna Vekic. Mirjam bröt till 2-1 och hade 3-1 i första set, som gick till tiebreak. Där hade Sverigetvåan setboll, men kroatiskan kunde vinna 8-6. 

Mirjam Björklund hade setboll i första set. Foto: Patrick Steiner / Bildbyrån

I andra set visade Donna Vekic prov på varför hon varit 19 i världen. Hon bjöd på få misstag och vann till slut med 6-2. Mirjam spelade bra tennis matchen igenom,  men det räckte tyvärr inte den här gången.
– Det var en bra match med hög nivå och högt tempo. Det var några få saker som avgjorde matchen och det är så det är på den högsta nivån. Men det var riktigt roligt att spela min första Grand slam main draw och jag är säker på att det inte är den sista, säger Mirjam med ett leende.

Vad tar du med dig?
– Det finns otroligt mycket att lära och tillsammans med Jonas (Björkman) så har vi en plan framåt och några specifika saker vi tar med oss vidare.

På måndagen går Mikael Ymer in i turneringen och möter (i tredje matchen på bana 9) 70-rankade James Duckworth från Australien. Rebecca Peterson möter 20-rankade Daria Kasatkina i första omgången.

André Göransson och Ben Mclachlan möter andraseedade paret Nikola Mektic (#5) och Mate Pavic (#3) från Kroatien.