SM för juniorer och veteraner är avgjorda. Billie Jean King Cup-laget har tävlat och stannar kvar i grupp 1 efter stark insats i sista matchen mot Estland. Vintertouren avgjordes samtidigt i Malmö och sommartouren drar igång. Det händer mycket i tävlingskalendern.
Dags att blicka ut på ATP-, WTA- och ITF-tourerna för en liten stund och kolla läget med den blågula kikaren.

Det blev glädjande nog två svenska titlar på grus på söndagen. Mirjam Björklund (Salk), som inlett säsongen strålande med första kvartsfinalen på WTA-touren, vann nu också säsongens första titel i en 25 000-dollarstävling. I finalen i Orlando blev det seger 6-3, 6-4 mot rumänskan Alexandra Ignatik, rankad 161:a på WTA.
– Det känns väldigt kul att ha tagit en titel på grus redan. Det är också ett tecken på utveckling att jag inte tappade ett set under hela veckan. Det är ett steg till i rätt riktning, vilket alltid är roligt för mig och teamet, säger Mirjam.

Mirjam nådde karriärshögsta rankingen förra veckan då hon avancerade till 155:a. I dag åkte hon upp ytterligare två placeringar.
– Det är mycket som ligger  bakom det; hårt arbete, rätt intentioner, svåra beslut… Men jag har följt det jag tror kommer hjälpa mig mest och det har visat sig vara bra.

Närmaste framtiden handlar för Mirjams del om spel i $100 000 i USA.
– Sen blir det Europa för att spela Roland Garros, säger Mirjam med ett leende.

Och i sommar är det Nordea Open…
– Jag är som vanligt taggad på Nordea Open! Det är alltid en av de roligaste veckorna och jag hoppas jag kan göra bra ifrån mig där.

Dragos Madaras (Fair Play TK) vann samtidigt $15 000 i Analaya i Turkiet där han besegrade Oleg Prihodko, Ukraina med 6-4, 6-2. Dragos var nära dubbla titlar men föll i dubbelfinalen. 

Rebecca Peterson (Salk) vann i första omgången i WTA-tävlingen i Istanbul i Turkiet. Hon låg under med 5-7 i första set mot förstaseedade, 23-rankade, Elise Mertens. Det skulle bli seger för Sverigeettan till slut, då belgiskan tvingades ge upp när Rebecca hade ledningen med 4-1 i andra set.
I andra omgången blev det dock förlust 2-6, 0-6 mot 51-rankade Yulia Putinseva från Kazakhstan.

Sverigeettan bland herrarna, 97-rankade Mikael Ymer (Salk), spelade 250-tävlingen i Belgrad i Serbien, men föll tyvärr i första omgången mot Roman Safiullin med 5-7, 0-6. 

Elias Ymer (Salk) har matchat flitigt den senaste tiden med bland annat challenger i Marbella följt av ATP-tävlingen i Barcelona där han vann i kvalet och avancerade till andra omgången i huvudtävlingen. I lördags kvalade han till ATP-tävlingen i München men förlorade 3-6, 4-6 mot hemmaspelaren Yannick Hanfmann.

André Göransson (Elfsborg Tennis, men har skiftat till Höllvikens TK) var i Challengerfinal i USA nyligen. Därefter blev det spel i ATP-tävlingen i Belgrad tillsammans med Ben McLachlan (som spelade för Japan mot Sverige i DC). Det blev tyvärr en knapp förlust i andra omgången i Serbien 3-6, 6-3, 7-10 mot polska dubbelparet Hugo Nys och Jan Sielinski.
Den här veckan spelar André med Maximo Gonzalez (Argentina) i ATP-tövlingen i Estoril, Portugal där Federico Coria och Benoit Paire väntar i första omgången.