Foto: GLTK

I dag drar Junior-SM för flickor och pojkar i 14-16-årsklasserna igång på GLTK i Göteborg.
Vi lyckas nå tävlingsledare Ulf Börjeson precis innan matcherna skulle starta.

– Det brukar komma mycket folk och titta, det är föräldrar, släkt och vänner, säger Ulf Börjeson som gör en reflektion när han tittar på anmälningslistorna:

– Pojkar 14 har alltid varit största klassen de senaste 20-25 åren, men så är det inte längre. Det har legat på upp till 240 deltagare, men i år bara 168 och jag vet inte riktigt varför. Det är en oroväckande trend och gör mig lite orolig för framtiden. Däremot håller det sig konstans bland flickorna. Vi har 118 anmälningar för flickor 14 vilket är kul. Det är också roligt att vi har 173 anmälda till Pojkar 16, vilket aldrig har hänt.

Ulf Börjesson har jobbat med tävlingar på GLTK sedan 1995 och har liksom övrig personal rutin på det här med att arrangera SM.

– Vi är sju-åtta personer, mest tränare, som jobbar med detta från klubben. Detta är det största vi gör i tävlingsväg under året. Rutinen finns, men i år är det en skillnad och det är tekniken. Svenska Tennisförbundet har utvecklat en tävlingsapp som blir ett tillskott och som vi hoppas att folk uppskattar. Även om det är nytt att sätta sig in i så hoppas vi att det ska flyta på.

Ulf Börjeson hoppas förstås att någon GLTK-spelare går långt, men inser att konkurrensen är hård.

– Det är nog i Pojkar 16 vi kan hävda oss. Vi har ju haft väldigt starka 17-18-åringar och blev ju också lagmästare för 18-åringarna förra helgen. Vi får hoppas att det fortsätter med de här kullarna, även om vi kanske inte ska hoppa på för mycket i år då vi är något färre till antalet.

Klara Milicevic och Leo Borg är toppseedade i 16-årsklasserna i SM.
Foto: Niklas Fjeldstad/Torbjörn Dencker

14-årsklasserna är två jämna och öppna klasser där det är många om budet att ta sig till slutomgångarna.
Bland 16-åringarna är KLTK-spelarna Klara Milicevic och Leo Borg toppseedade. Här är topp 4-spelarna inför Junior-SM i Göteborg:

Pojkar 16 (singel)
1 Leo Borg, KLTK
2 Isac Strömberg, Åkersberga TK
3 Måns Dahlberg, Påvelunds TBK
4 Michael Minasyan, Danderyds TK

Flickor 16 (singel)
1 Klara Milicevic, KLTK
2 Louise Wikander, IS Göta
3 Emma Shasteen, Lerums TK
4 Johanna Ström, Näsbyparks TK

Se all information om Junior-SM här!

Torbjörn Dencker

torbjorn.dencker@tennis.se