Mikael Ymer och fransmannen Richard Gasquet har haft sina duster på tennisbanan den senaste tiden. I Montpellier möttes de i kvartsfinal med Mikael som vinnare. I måndags möttes de i första omgången i ATP-tövlingen i Marseille och den här gången var det 73-rankade Gasquet som vann med 6-4, 7-5. Salk-spelaren Mikael Ymer är för tillfället 85:a på ATP-rankingen.

Elias Ymer, Salk, som visat fin form på sistone och som avancerat till 136 på ATP, hade chansen att kvala in i 500-tävlingen i Dubai. I första kvalomgången väntade 111-rankade japanen Taro Daniel som väntas vara med i Davis Cup-mötet i Helsingborg nästa vecka. Den här gången var japanen starkare och vann med 6-1, 6-4. 

Sätter vi luppen på fler Davis Cup-spelare så har André Göransson, Elfsborg Tennis, spelat två tävlingar i USA. Efter kvartsfinalen i Dallas blev det respass direkt för André och Nathaniel Lammons (USA) i Delray Beach. Den här veckan tävlar dubbelparet i Santiago i Chile. De möter spanjorerna Albert Ramos-Vinolas och Bernabe Zapata Miralles i första omgången.
Den fjärde spelaren i det svenska DC-laget, Dragos Madaras, Fair Play TK, vänjer sig vid hardcourt, men föll i en tresetare i första omgången i 15k-tävlingen i Monastir i Tunisien. 

Jonathan Mridha. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Jonathan Mridha, Solna TK, vann titeln i 15 000-dollarstävlingen i Naples i USA på söndagen. I finalen slog han amerikanen Evan Zhu med 6-2, 7-6(4).
I dubbelturneringen blev det seger i första omgången tillsammans med klubbkompisen Karl Friberg, men det blev förlust i kvartsfinalen. 

En kvartsfinal i dubbel blev det även för Filip Bergevi, Fair Play TK, i 25k i Cancun, Mexiko.

Sverigeettan Rebecca Peterson, Salk, har fått ett ofrivilligt avbrott pga sjukdom och siktar på en resa över Atlanten så fort hon tillfrisknat.
Mirjam Björklund, Salk, föll i kvalet till WTA-tävlingen i Doha mot 81-rankade Anna Bondar från Ungern med 2-6, 4-6. Mirjam spelar dubbelturneringen tillsammans med brittiskan Emily Webley-Smith där de ställs mot belgiska dubbelparet Kirsten Flipkens och Alison van Uytvanck i första omgången.