Kaptenen Mats Wilander och spelaren Robin Söderling under en Davis Cup-match för tio år sedan. Nu är det Robin som är DC-kapten och första uppgiften blir att försöka ta Sverige till Davis Cup Finals i Madrid i november. Då gäller det först att slå Chile på hemmaplan 6-7 mars.
Med knappt 50 dagar kvar till matchen gästar vår förre världsfyra Svenska Tennispodden. Tillsammans med Torbjörn Dencker och återkommande gästen Maria Strandlund Tomsvik pratar Robin om upp- och nersidorna med att tillhöra världstoppen i tennis.
– Tennisen blev hela min identitet. Hur jag såg på mig själv avgjordes hur jag presterade på tennisbanan. Jag var värdelös om jag förlorade, men en bra person om jag vann. Tennis är så svart på vitt, för du får en ny ranking varje vecka som ett kvitto på hur bra du är, säger Robin i programmet.

Mental träning och ledarskap är några av alla ämnen som avhandlas i podden.
– Jag är inte den som skriker och pekar med hela handen. Alla spelare är olika och en bra ledare måste kommunicera på olika sätt med olika spelare för att nå fram. När det gäller kravbilden så kan man inte ställa orimliga krav, däremot kommer jag kräva att man alltid ger hundra procent i både träning och match.

Se programmet här:

Davis Cup är också ett givet ämne under samtalet.
– Många av mina roligaste minnen från karriären kommer just från Davis Cup. Jag minns särskilt Argentina på bortaplan. Det var en helt sjuk stämning med 10 000 på läktarna, säger Robin och kommer in på matchen mot Chile 6-7 mars:
– Jag tycker att vi är favoriter i den matchen även om det är ett tufft motstånd. Hemmamatcherna är fantastiska med det publikstöd som vi brukar ha. Man vill alltid prestera lite extra när det är hemmamatch. Nu kommer jag åka över till USA och turneringarna New York Open och Delray Beach i februari för att titta på bland andra Elias  Ymer och Robert Lindstedt, kanske även Mikael Ymer spelar där. Jag ska också bilda mig en bättre uppfattning om spelarna som kommer efter Mikael och Elias, säger Robin och nämner några namn i programmet.

I Svenska Tennispodden pratar Robin också om svensk klubbtennis.
– Förbundet har givit mig så mycket. Det skulle inte funnits någon möjlighet för mina föräldrar att betala de där tio-tolv resorna när jag var i de unga tonåren. Jag har fått väldigt mycket som betytt otroligt mycket för mig, så det är klart att kan man på något sätt vara med och hjälpa till och ge tillbaka lite så gör jag gärna det, säger vår nye DC-kapten. 

Vi halkar också in på Australian Open så klart och pratar om brandrök, minnen och svenskhoppen.

Du kan välja att bara lyssna på programmet:

Se/hör tidigare avsnitt här!

Köp biljett till Davis Cup-matchen här!