Idag tillkännager Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Tennisförbundet får fortsatt medel från Rörelsefonden. Medlen kommer att gå till succéprojektet Tennis på studs som genom förenklade regler får fler äldre att testa på tennis.

Tennis på studs spelas med förenklade regler, bland annat får bollen studsa två gånger, vilket möjliggör ett bättre spel för nybörjare. Genom erfarna instruktörer får deltagarna chansen att lära sig tennisens grunder samt få tips och trix för att få igång spelet. Projektet bedrivs i dag på ett antal platser i landet, i klubbar där många banor står lediga på dagtid samtidigt som personal finns på plats.

– Vi på Svenska Tennisförbundet vill tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet välkomna ännu fler äldre till tennisen. Det är viktigt att alla oavsett ålder aktiverar sig och förhoppningen är att ännu fler äldre får upp ögonen för glädjen och spänningen som finns i tennisen, säger Emma Ernlund, projektansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Sedan 2017 har Svenska Spel varje år avsatt drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.

– Vi är jätteglada över att kunna vara med och möjliggöra Tennis på studs ytterligare ett år. Tennisförbundet är duktiga på att göra tennisen tillgänglig för fler. Tennis på studs ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra tennisen även för de äldre, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2023.

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta att skapa inspirerande basketplaner utomhus.

Svenska Kanotförbundet får medel för att flera unga ska kunna testa SUP-paddling, världens snabbast växande vattensport.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att bygga beachfotbollsplaner runt om i Sverige.

Svenska Tennisförbundet får medel för att fortsätta sitt succéprojekt Tennis på studs.