I dag, torsdag, drog kvalet till årets första vintertourtävling igång. Den spelas hos Tabergsdalens TK där klubbchef tillika tävlingsledare Ola Ellbring märkt av ett stort intresse.
– Det spelas ju inte så mycket tävlingar nu och situationen är som den är, så det har inneburit att vi haft några på väntelistan, säger han.

Huvudtävlingen startar på fredagen med finaler på söndag. I herrarnas startfält återfinns bland andra förstaseedade Elmer Möller, Danderyds TK, som tagit tre titlar den här säsongen (flest av alla) och andraseedade Christian Samuelsson, GLTK.

Bland damerna får förstaseedade Jacqueline Cabaj Awad, Elfsborg Tennis, gälla som favorit före andraseedade Louise Wikander, Helsingborgs TK.
– Det är ett ungt startfält. Vi har som vanligt kunnat ge våra egna tävlingsspelare chansen med wild cards i både kval- och huvudtävling. Det är bra att de får känna på tuff konkurrens. Tyvärr kan vi inte släppa in publik. Andra åtgärder vi har gjort är att varje spelare får ha med sig max en coach eller anhörig. Alla får försöka hjälpas åt, säger Ola Ellbring.