Öviks Tennisförening är en av tre kandidater i kategorin “Årets Idrottsförening” i Årets Eldsjäl som årligen arrangeras av Folkspel och Riksidrottsförbundet. Bakom nomineringen är det lyckosamma projektet Tennis på studs som startade i Örnsköldsvik. Idag har många tennisklubbar Tennis på studs på programmet.
– Det känns fantastisk hedrande och ett erkännande att vårat koncept Tennis på studs fungerar och växer i tennis Sverige. Enkelt att komma igång och man kan spela match redan under första passet, säger Hans Jansson, drivande i projektet i Öviks TK.

Hur mycket har Tennis på studs växt sedan starten?
– I Sverige är det närmare ett 30-tal föreningar som bedriver Tennis på studs regelbundet och i Övik startade vi med en PRO förening och ett tiotal deltagare som idag har växt till två föreningar och drygt 40 deltagare.

Foto: Leif Wikberg

Övriga kandidater är IFK Viksjö (fotboll) och Sundbybergs TK (tyngdlyftning).
folkspel.se står följande motivering av valet av kandidaten Öviks TK:
”Öviks tennisklubb var med och tog fram tennis på studs tillsammans med pro örnsköldsvik när idrott för äldre drog igång 2020. Tennis på studs har sedan dess öppnat dörren för hundratals nybörjare 65+ som genom tennisen fått en meningsfull fritid, rörelseglädje och en fin gemenskap att längta till varje vecka runt om i hela sverige! Hans och öviks tennisklubb har sedan starten fortsatt att utveckla sin tennis på studs verksamhet. Och trots att klubben har allt från tacokvällar för ungdomarna, tennis på gatan verksamhet i stadens ytterområden, annordnar egna tävlingar till att rodda med vuxengrupper, brinner Öviks tennisklubb lika mycket för sina 65+ som är nybörjare som de gör för medlemmarna som spelat tennis hela livet! Öviks tennisklubb är verkligen en idrottsförening som förstått vad ”idrott hela livet” innebär, på riktigt, i praktiken, varje dag! Öviks tennisklubb förtjänar verkligen att få en klapp på axlen för allt arbete de lägger ner! Öviks tennikslubb kommer att fortsätta sitt arbete även utan klappen, för arbetet de lägger ner kommer inifrån hjärtat! Men det är också det som gör dem så otroligt förtjänta av ett stort och genuint tack!”.

Omröstningen pågår fram till den 30 mars klockan 15.00.