Franska Öppna har börjat och det med en rivstart för svenskorna Johanna Larsson och Rebecca Peterson som båda vann i första omgången.
– Väldigt kul och se att det var så många svenskar på plats som hejade, säger Rebecca Peterson till tennis.se.

Sent på måndagseftermiddagen gick sverigeettan Rebecca Peterson ut på det franska gruset för att ta sig an 39-rankade Yulia Putintseva från Kazakstan. Rebecca som är nummer 63 på WTA-rankingen slog ur underläge men visade ingen respekt. Hon vann första set med 6-3. Rebecca vann 69 procent av förstaservarna och fick mycket att stämma i dag. Andra set blev jämnare men Rebecca kunde till slut vinna med 7-5 och slog sin högst rankade motståndare den här säsongen.

– Det var en positiv start på tävlingen. Jag är nöjd med dagens insats i det stora hela, säger Rebecca efter segern.

Rebecca Peterson är klar för andra omgången i Franska Öppna. Foto: Bildbyrån

Hon kunde inte undgå att notera att det satt en hel del svenska supportrar på läktarna.

– Ja, det var väldigt kul och se att det var så många svenskar på plats som hejade. Det betyder mycket och jag uppskattar det stöd jag fick idag, framförallt när de stiger fram och man kan höra det. Jag vill tacka alla som tog sin tid att komma ut och stöttade.

I nästa omgång möter 23-åriga Rebecca ett år yngre Donna Vekic. Det står 1-1 i inbördes möten, men kroatiskan är numera rankad 24:a i världen och ännu tuffare motstånd väntar alltså i andra omgången.

– Det är en ny match där allt börjar om från noll. Hon har spelat bra och steppat upp men samtidigt så ser jag fram emot matchen och vet att jag själv också har bra förutsättningar. Det blir kul, säger Rebecca Peterson.