Vi säger grattis till Rebecca Peterson, Salk, som vunnit ITF:s utmärkelse Billie Jean King Cup Heart Award 2023.
– Jag känner mig väldigt hedrad över att ha fått det här priset. Det har alltid varit min dröm att representera mitt land i världens största evenemang. Jag hoppas att jag och andra svenska tjejer kan inspirera många barn att börja spela tennis i vetskap om att allt är möjligt. Våga drömma och bra saker kommer att hända, säger Rebecca Peterson.

Under en vecka har omröstningen pågått på ITF:s hemsida där besökarna har kunnat rösta på någon av de spelare som en jury utsedd av ITF tagit fram (läs mer här). Det var 2009 som utmärkelsen lanserades för att uppmärksamma de spelare som visat exceptionellt mod och engagemang på banan när spelaren representerar sitt land i Billie Jean King Cup. 

Rebecca Peterson och övriga vinnare av utmärkelsen får runt 2 000 dollar – pengar som de får donera till den välgörenhet de väljer.
– Jag har valt att donera $2000 till välgörenhetsorganisationen Maskrosbarn. Det är en organisation som tar hand om barn som utsätts för våld i sitt eget hem. Maskrosbarn ger det stöd, trygghet och gemenskap som barnen behöver för att se en ljus framtid fylld av möjligheter och drömmar. Det är viktigt för barn att vara en del av en stödjande gemenskap för att de ska växa och utvecklas. Varje barn förtjänar att få en rättvis chans att uppleva det, säger Sverigeettan.

Rebecca Peterson har gjort totalt 17 landskamper sedan debuten 2014. I det senaste gruppspelet, i Turkiet i april, vann hon sina singelmatcher i landskamperna mot Serbien, Kroatien och Norge.

Här är alla fyra vinnare:
Qualifiers: Leylah Fernandez (Kanada)
Asien/Oceanien Grupp I: Back Dayeon (Korea)
Europa/Afrika Grupp I: Rebecca Peterson (Sverige)
Amerika Grupp I: Julia Riera (ARG)

Läs mer på ITF:s hemsida här