Rebecca Peterson laddar för sin fjärde huvudtävling i Australian Open. ”Jag och Australien har inget superbra förflutet, förhoppningsvis kan vi bli bättre vänner i år”, säger hon. 

Rebecca Peterson har laddat upp med två tävlingar inför årets Australian Open. Hon tog sig till andra omgången i både Melbourne Summer Set och senast i Adelaide International.
– Jag har haft en bra försäsongsträning och än så länge har det känts bra i kroppen. Formen känns också bra, mycket är att få fler matcher så här i början av året vilket jag har fått och är glad för.

Rebecca Peterson. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Det är fjärde året i rad som Rebecca Peterson spelar huvudtävlingen i Melbourne. 2019 tog hon sig till andra omgången efter seger mot Sorana Cirstea men föll i andra omgången mot Maria Sharapova. Förra året blev det förlust direkt mot då 20-rankade tjeckiskan Marketa Vondrousova. Bästa resultatet i en Grand Slam är US Open 2018 då hon nådde tredje omgången.
– Australian Open är en Grand Slam och det betyder att det är extra spännande. Alla är här för att förbereda sig till max och sedan är det bara att tuta och köra, ge allt man har. Man får ge sig själv de bästa förutsättningarna för att prestera på topp. Alla kan spela och alla är otroligt taggade, så det gäller att vara redo för fight oavsett. 

26-åriga Sverigeettan, med klubbadress Salk, möter i första omgången Daria Saville (wild card) som är en ryskfödd australiska. Hon hette tidigare Daria Gavrilova och har som bäst varit rankad nummer 20 i världen (2017).
Daria är numera rankad 385:a på WTA-rankingen, Rebecca är 93:a.
– Lottningen är tuff men jag tycker också att damernas tennis just nu är extremt jämn, så det finns inget mer och göra än att tro stenhårt på sig själv och ge 100 procent. Jag och Australien har inget superbra förflutet genom åren, men förhoppningsvis kan vi bli bättre vänner i år, säger Rebecca med ett leende.

Till Australian Opens hemsida