Rebecca Peterson är i USA och laddar för hardcourt-turneringarna som väntar. Sverigeettan är nummer 70 i världen enligt senaste rankingen och hoppas nu leverera resultat för att få en skjuts upp i listan.

– Jag tog några dagar ledigt efter Wimbledon. Sedan började jag träna igen och åkte till USA för att förbereda mig för hardcourt-säsongen.

Senaste tävlingen var alltså Wimbledon där det inte gick som önskat på gräset.

Rebecca Peterson har som vanligt pappa Mart med sig på resan. Foto: @rebeccapeterson / instagram

Rebecca åkte ut direkt mot belgiskan Yanina Wickmayer 4-6, 3-6 medan det i dubbeln blev avancemang till andra omgången tillsammans med Tamara Zidansek.

Även om Rebecca blivit allt mer allround när det gäller underlag, så är ändå hardcourt det som passar bäst.

– Jag börjar spela Washington nästa vecka och sedan är det hela USA-svängen som väntar. Jag ska förbereda mig på bästa sätt och göra allt för att vara redo när tävlingarna drar igång. Jag trivs här och har bra förutsättningar att spela bra tennis, säger Rebecca som har med sig pappa Mart som coach.

Tävlingarna som Rebecca syftar på är Washington (29 juli-4 augusti), Toronto (5-11 augusti), Cincinnati (12 aug -18 augusti), Bronx Open (18-24 augusti) och US Open (26 augusti – 7 september).

Rebecca spelade i huvudturneringen i US Open både 2017 och 2018. Ifjol vann hon för första gången och avancerade till tredje omgången där hon åkte ut mot Kaia Kanepi från Estland i en jämn match.

– Jag har inte tävlat sedan Wimbledon, men formen känns bra. I’m excited for what’s coming, säger Rebecca Peterson.