Rebecca Peterson är tillbaka efter det virus hon drabbades av under Australian Open. I förra veckan spelade hon WTA-turneringen i Monterrey i Mexiko. Där inledde hon med seger mot Kateryna Kozlova från Ukraina med 3-6, 7-6(1), 6-4. Därefter slog sverigeettan ut Kateryna Bondarenko från Ukraina med 7-6(2), 7-5.
I lördagens kvartsfinal tog det dock stopp mot 70-rankade Arantxa Rus från Nederländerna efter 1-6, 1-6.
– Jag tycker att det finns mycket positivt att ta med från Monterrey, framförallt att vara tillbaka på tävlingar igen och få tre matcher, säger Rebecca Peterson.

Tillbaka till det virus hon drabbades av. Hon hade också problem med ryggen och under samma period bröt hon samarbetet med tränaren Thomas Högstedt.
Precis som tidigare åker hon med sin pappa och coach Mart Peterson.
– Det var både skönt och jobbigt att vara hemma. Det var skönt för att jag fick tid att träffa vänner och familj lite mer än vanligt, men samtidigt väldigt jobbigt för att jag inte kunde träna. De två första veckorna kunde jag inte ta ett aktivt steg för att jag hade så ont i ryggen och sliten hälsa. Det var jobbigt att ständigt känna att jag måste vila. Men det ingår i idrotten och då är det bara att göra det bästa av situationen och acceptera och lyssna på kroppen, säger Rebecca.

Rebecca var på gång, formen var på väg tillbaka och allt kändes bra inför Indian Wells den här veckan. Då ställdes turneringen in på grund av Coronaviruset.
– Att tävlingen ställs in är sjukt trist. Jag känner definitivt att jag är på väg i rätt riktning. Jag är inte där jag vill vara, men på god väg.

Vilka mål har du satt upp för säsongen?
– Just nu har det varit mycket fokus på att bli och fortsätta vara frisk. Är jag inte det så kan jag ändå inte spela. Målet är att komma med i OS och fortsätta klättra hela tiden.

Johanna Larsson och Rebecca Peterson under en dubbelmatch mot Estland i Fed Cup i februari förra året. Foto: Lukasz Sobala / Bildbyrån

Till sist… hur ser Rebecca Peterson på att tenniskompisen Johanna Larsson lagt ner elitkarriären? De har tillsammans varit loken i svensk damtennis de senaste åren.
– Så tråkigt att Johanna slutar, jag måste erkänna att jag fick lite ont i magen. Vi har haft så kul på tävlingar och det har varit skönt att ha henne härute. Jag kommer saknar henne som person, spelare och våra intensiva träningar där det alltid är krig, säger Rebecca med ett skratt.
– Jag är väldigt tacksam för allt hon gjort för mig under alla åren, hon har betytt så mycket. Samtidigt så vet jag att hon kommer ha ett fantastiskt nästa kapitel i hennes liv och jag önskar henne inget annat än världens lycka till, säger Rebecca och avslutar:
– Vi har tjejer på gång i svensk tennis, så jag hoppas att vi kan fortsätta pusha varandra och inspireras av att bli ännu bättre.