Rebecca Peterson är utslagen i singelturneringen i Melbourne. Världsnian Iva Swiatek vann med 6-2, 6-2.

I natt var det dags för Rebecca att anta den tuffa utmaningen – möte med 20-åriga Iga Swiatek från Polen på stora John Cain Arena. Just den stora arenan spelade sverigeettan ett spratt.
– I starten av första set tappade jag konstigt nog uppfattningen av banan. Jag uppfattade avståndet helt fel vilket det lätt kan bli på dessa större arenor där det är betydligt större avstånd från läktaren. Det gjorde att jag ställde mig för långt bak och väntade mycket på bollar jag kunde ha vara mer aggressiv och tagit tag i, säger Rebecca Peterson efter matchen.

Iga Swiatek. Foto: Bildbyrån

Sjundeseedade Swiatek kopplade ett tidigt grepp och släppte aldrig in Rebecca Peterson i matchen som var över på 1 timme och 17 minuter.
Efter 2-6, 2-6 konstaterar Rebecca:
– I det stora hela ser man varför hon är en stadig topp 10-spelare. Jag fick några tydliga läxor som jag behöver förbättra i mitt spel för att komma upp i nivå med de allra bästa. Jag ser det som ytterligare en lärdom och jag har testats mycket mot dessa spelare, säger Rebecca och fortsätter:
– Jag kommer träna på dessa moment jag vill utveckla för att kunna vara med och slåss på den nivån framåt. Varje chans man får under spelet måste man ta tag i med självsäkerhet och tryck utan att stressa eller chansa. I morgon är det dubbel och ytterligare en chans att göra saker bättre.

I dubbelturneringen blev det vinst för Rebecca tillsammans med ryskan Anastasia Potapova som är rankad 68:a i singel och 111:a i dubbel. De slog Irina-Camelia Begu, Belgien och Nina Stojanovic, Serbien (37:a i dubbel) 2-6, 6-3, 7-5.
I andra omgången väntar hemmaparet från Australien Kimberly Birrell och Charlotte Kempenaers-Pocz (wild card).