Rebecca Peterson fortsätter imponera i Indian Wells (WTA1000). Sverigeettan är nu klar för åttondelsfinal efter vinst mot 39-rankade schweiziskan Jil Teichmann på söndagskvällen.
– Jag började matchen segt med en hel del chanser som jag inte tog vara på och ”slarvade bort”, säger Rebecca.

Rebecca föll med 3-6 i första set där hon fick behandling av ryggen i mitten av första set. Hon kom ut starkt och vann andra set med samma siffror. I tredje set var Rebecca den starkare spelaren och kunde till slut vinna matchen efter setvinst med 6-1.
– I andra och tredje kontrollerade jag spelet bättre, var mer solid aggressive och fick mer effekt. Hon är en spelare som rör sig bra och generellt rätt bollsnål så mycket var upp till mig.

Rebecca Peterson. Foto: Bildbyrån

Efter vinsterna i kvalet inledde Sverigeettan tävlingen med en tretimmarsmatch som hon vann mot 40-rankade Marta Kostyuk med 7-5, 5-7, 7-5. Ukrainskan vann för övrigt WTA-tävlingen i Austin veckan före.
Därefter blev det vinst mot 27-rankade Shuai Zhang sedan kinesiskan gett upp vid 3-0 till Rebecca i första set. Nu är hon alltså klar för åttondelen där hon ställs mot 19-åriga amerikanskan och världssexan Cori Gauff.
Rebecca Peterson ger sin bild av den senaste tidens fina resultat.
– Den största skillnaden är att jag har kunnat träna tufft och spelat matcher kontinuerligt sedan oktober förra året. Sedan är det alltid lite skavanker som dyker upp men det är normalt i elitidrott, just att det inte har varit något storslaget strul eller sjukdomar tätt inpå. Men jag tror att vetskapen om att träning, fys och återhämtning har tagit sin plats skapar en annan förutsättning för att prestera, säger Rebecca Peterson. 

Matchen mot Cori “Coco” Gauff spelas tisdag kväll svensk tid.