Häromdagen slog Rebecca Peterson ut Venus Williams. På onsdagsmorgonen svensk tid avancerade hon vidare till kvartsfinal i WTA-tävlingen i Tianjin i Kina.

Matchen häromdagen – mot världsspelaren Venus Williams – var en av Rebeccas bättre under karriären. Amerikanskan har som bekant varit världsetta både i singel och dubbel och är idag rankad 51:a i världen.
– Jag värdesätter det definitivt som en av mina bättre skalper. Jag har haft några bra i år, konstaterar Rebecca Peterson.

I nästa match, tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid, väntade beskedligare motstånd rankingmässigt: 155-rankade Wang Xinyu.
Rebecca, som just nu är rankad 59:a, vann första set med 7–5 och i andra gav kinesiskan upp vid ställningen 3-2 till Rebecca.
– Det var en rätt svår match för att vara ärlig, även om hon tvingades ge upp i andra set. Hon spelade väldigt oförutsägbart, svårt att få någon riktig kontroll och spelade bra. Med tanke på det är jag ändå nöjd över min insats.

I kvartsfinalen väntar antingen 31-rankade Caroline Garcia, Frankrike – som vann turneringen i fjol – eller Yafan Wang, Kina, 47:a i världen.
Rebecca Peterson har inget emot att förlänga sin vistelse i Kina.
– Jag trivs bra i Asien, banorna är bra och tävlingarna gör sitt bästa för att spelarna ska känna sig välkomna. Det är uppskattat.