På en presskonferens i Kungl. Tennishallen på torsdagen avslöjade sverigeettan Rebecca Peterson att hon kommer spela i Båstad i sommar. Nordea Open heter turneringen från och med nästa år och det är något Rebecca ser mycket fram emot.
– Mina mål nästa år är OS, Grand Slam-turneringarna och Nordea Open. Det betyder jättemycket att spela på hemmaplan och jag se verkligen fram emot att komma tillbaka och spela inför svensk publik, familj och vänner. Det blir otroligt kul för jag tycker om Båstad. Det var ju där jag spelade min första WTA-turnering, där jag gick till kvartsfinal, så jag har många bra minnen därifrån, säger Rebecca och ser vinningar med en svensk WTA-turnering.
– Jag ser tävlingen som något otroligt bra för kommande generationer, för unga att komma och se tennis och inspireras och se hur de bästa spelarna spelar och förbereder sig. Så var det för mig också och det är väldigt viktigt att det finns sådana tävlingar i Sverige. 

Rebecca Peterson har sedan en tid tillbaka fått utökad hjälp med träning och coachning. Det är Thomas Högstedt som är tillbaka i svensk tennis efter att under många år tränat utländska spelare som till exempel Maria Sharapova.
– Vi hade ett samtal efter Wimbledon om hur vi kunde utveckla min tennis. Jag har följt Thomas och sett vilket fantastiskt jobb han gjort med de spelare han haft.

Samarbetet med Rebecca Peterson är något Thomas Högstedt tror väldigt mycket på.
– Det känns väldigt kul att vara tillbaka i svensk tennis. Det är 20 år sedan jag tränade Magnus Norman, Jonas Björkman och Joachim ”Pim-Pim” Johansson. Det känns också väldigt roligt att få jobba med en så underbar människa som Rebecca är. Hon har väldigt stor potential. Rankingsystemet räknas ju under tolv månader och hon har alla sina resultat de sista tre månaderna, så det gör att hon har ett jätteläge att komma upp på rankingen. Hon har 170 poäng kvar att bli seedad till Grand Slam. Vi siktar högt, men vi vet om att det är en långsiktig satsning. Hon har redan bevisat vad hon går för. Man ska inte ha några speciella rankingmål, men det finns ingenting som säger att hon inte kan gå hela vägen. Jag försöker också lära mig hur Rebecca och hennes pappa Mart har jobbat tidigare och sen försöker jag komma med detaljerna, för det är oftast de som skiljer mellanskiktet mot de allra bästa. 

Mart Peterson har varit vid dottern Rebeccas sida enda sedan hon började hemma i Järfälla. Han välkomnar Thomas Högstedts inträde i teamet.
– Jag har alltid trott på Rebecca och jag är oerhört tacksam att Thomas vill hjälpa till. Han har redan höjt ribban och gjort ett bra jobb nu under veckorna i Kina. Han är så driven och är en perfektionist. 

Rebecca passade under presskonferensen på att understryka pappa Marts betydelse fram till nu och framöver.
– Pappa har alltid varit med mig sedan jag började spela. Han är en fantastisk tränare som stått med mig på banan och tagit alla timmar. Han har alltid funnits där för mig. Det är en person som hela tiden vill bli bättre på det han gör. Vi kände båda att vi behöver något nytt, att få in nya ögon. Att pappa och Thomas kan jobba ihop betyder mycket. Thomas är en fantastisk person med stort hjärta. Jag kände direkt att han tror på mig och att han vill hjälpa mig.   

Se större delen av presskonferensen i spelaren ovan.