Sverigeettan Rebecca Peterson är första gästen ut när det äntligen är premiär för Svenska Tennispodden med Torbjörn Dencker och ständigt återkommande gästen, landslagscoach Maria Strandlund Tomsvik.

I programmet, som du både kan höra och titta på, berättar Rebecca Peterson öppenhjärtligt om hela resan från där det började i Järfälla till livet på WTA-touren idag. Som landets bästa spelare ökar också uppmärksamheten.

– Det är något som ingår i jobbet och egentligen inget jag reflekterat över. Det är stor skillnad mot för några år sedan med tanke på att folk känner igen en, men det är inget som påverkat mig negativt, säger hon i programmet.

– Jag har sett dig sedan du var riktigt liten och det har varit coolt att följa dig med din långsiktighet. Det känns som allt föll på plats för 1,5 år sedan, säger Maria Strandlund Tomsvik.

I programmet pratar Rebecca om att ha pappa Mart som tränare, om uppväxten och uppbrottet i Järfälla och om aktuella händelser, som senaste Fed Cup-samlingen.

– Matchen i Polen var den bästa som jag varit med om. De andra har också varit roliga, men det var den där lilla extra energin och tron på att vi skulle ta det här. Jag kände mig besviken efter förlusten mot Ryssland.

Samtalet tar stora kast mellan Swedish Open i Båstad till vilken damspelare som är bäst i världen just nu. För- och nackdelarna med sociala medier är ett annat ämne.

– Jag bryr mig inte alls om när folk skriver negativt i kommentarerna, det tar ingen energi från mig. Men det är väldigt tråkigt att det ska vara så, för många mår dåligt av det. Allt kretsar kring sociala medier idag, för där syns man och kan göra reklam för sig.

 

Lyssna på podden här (Soundcloud):

 

Se och hör här (Youtube):