Rebecca Peterson pressade världssexan Coco Gauff i åttondelsfinalen i Indian Wells på tisdagskvällen.
Amerikanskan vann första set med 6-3, men Sverigeettan kom tillbaka starkt och vann andra med 6-1. Helt öppet inför tredje set där Rebecca skaffade sig en 4-2-ledning. Då tog Gauff fyra raka game och biljetten till kvartsfinalen.
– Jag tycker att vi har utvecklat mitt spel i rätt riktning och fått utdelning på det jobb vi har gjort samt ändringar, vilket är positivt att få kvitto på. Med det sagt har jag fortfarande mycket att bli bättre på och en lång väg att gå. Jag må ha varit nära, men nära är inte tillräckligt. Jag vill så mycket mer och komma jobba för det, säger Rebecca.

Hur viktigt är det med kvittot att vara nära topp 10-spelarna spelmässigt?
– Det är små marginaler men det avgör i dessa matcher. I det generella en positiv tävling då Indian Wells inte har gjort mig mycket gott resultatmässigt i historien… Nästa vecka börjar det om från noll igen och ny tävling så det är bara att ta med lärdomar och ”move  on”.

Coco Gauff efter matchen: ”Rebecca är ingen lätt motståndare. Jag spelade mot henne i en av mina första proffsturneringar för fyra år sedan (Rebecca vann 6-2, 6-1 i Midland 2019). I dag spelade jag inte mitt bästa i vissa ögonblick och serverade inte så bra som jag skulle vilja, men jag tror att min mentalitet höll mig kvar idag”.

Läs mer om matchen här!