Säsongen är igång och våra svenska toppspelare har så här års som vanligt fått resa långt för årets första tävlingar.
– Det är kul att säsongen dragit igång igen, jag har sett fram emot det, säger Rebecca Peterson på plats i Nya Zeeland.

Så här spelar våra främsta just nu (innan det är dags för Australian Open för flera av dem):

* Rebecca Peterson – singelturneringen i ASB Classic i Auckland, Nya Zeeland.
* Johanna Larsson – dubbelturneringen i ASB Classic i Auckland, Nya Zeeland.
* Cornelia Lister – dubbelturneringen i Shenzhen, Kina.
* Mikael Ymer – singelturneringen i Doha, Qatar.
* Elias Ymer – singelturneringen i Canberra Challenger (spelas i Bendigo).
* Robert Lindstedt – dubbelturneringen i Canberra Challenger (spelas i Bendigo).

Sverigeettan Rebecca Peterson inledde sin säsong tillsammans med Johanna Larsson på Nya Zeeland. 44-rankade Rebecca – som var sjätteseedad i WTA-turneringen ABC Classic – åkte tyvärr på förlust med mina möjliga marginal i första omgången mot slovenskan Tamara Zidansek, rankad 65:a i världen, med 6-7(7), 6-7(5).
– Det var svåra väderförhållanden med väldigt mycket blåst. Hon hanterade det bättre än vad jag gjorde i de viktiga lägena. Jag hade extremt många chanser som jag inte tog vara på, vilket jag är besviken på, säger Rebecca och konstaterar:
– Nästa vecka börjar en ny tävling så det är bara blicka framåt och jobba vidare.

24-åringen från Stockholm reser med sin tränare och pappa Mart Peterson, tränaren Thomas Högstedt och en physio. Närmast väntar flyg till Australien för spel i Hobart International innan Australian Open drar igång.
– Det har varit väldigt tråkigt och tufft att se de svåra bränderna som nu pågår i Australien. Jag hoppas att det kan bli bättre snart och att det inte påverkar Melbourne allt för mycket. Det är hemskt att se hur många drabbade det är och har varit, säger Rebecca Peterson.

Johanna Larsson reser med sin tränare Robert Gustafsson.

Johanna Larsson (#35 i dubbel och #213 i singel) spelar också ASB Classic i Auckland och reser under sin turné med tränaren Robert Gustafsson. Sverigetvåan är förstaseedad i dubbelturneringen och spelar tillsammans med amerikanskan Caroline Dolehide. De möter Hayley Carter (USA)/Luisa Stefani (Brasilien) i första omgången.

Mikael Ymer har sett fram emot säsongsstarten. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

76:an i världen Mikael Ymer har kvalat in i ATP-turneringen i Doha i Qatar. Först slog sverigeettan på herrsidan hemmaspelaren Mousa Shanan Zayed med 6-1, 6-1 och på söndagen blev det seger i kvalfinalen mot Alejandro Davidovich Fokina med 3-6, 7-5, 6-4.
I huvudturneringen ställs sverigeettan mot 30-årige Aljaz Bedene från Slovenien, rankad 58:a i världen. Matchen spelas på bana 1 natten till tisdagen.
Stan Wawrinka är förstaseedad i turneringen. Senaste och ende svensk som vunnit i Doha är Stefan Edberg (1994 och 1995). 

Elias Ymer på sitt instagramkonto.

Elias Ymer och Robert Lindstedt befinner sig i det svårt eldhärjade Australien. På grund av den massiva röken flyttades challengerturneringen från Canberra till Bendigo.
Elias Ymer, rankad 173:a på ATP, möter i första omgången Danilo Petrovic (#167) från Serbien. Det är första gången spelarna möts. Vinnaren ställs mot förstaseedade fransmannen Ugo Humbert.

Robert Lindstedt spelar i Australien. Foto: Bildbyrån

Robert Lindstedt spelar ihop med australiern Matthew Ebden. De möter hemmaspelarna Andrew Harris och Akira Santillan i första omgången. 

Cornelia Lister spelar i Kina innan hon åker över till Australien. Foto: Bildbyrån

Cornelia Lister, 77:a på dubbelrankingen, fick en bra start i WTA-turneringen Shenzhen Open i Kina där hon spelar med amerikanskan Sabrina Santamaria (#70). I första omgången blev det vinst med 7-6(5), 6-2 mot kinesiska paret Ma/Yuan.