Rebecca Peterson är utslagen i Wimbledon. Nu står hoppet till dubbeln där även Robert Lindstedt, Johanna Larsson och Cornelia Lister spelar.

Rebecca Peterson åkte tyvärr ut direkt i Wimbledon. Belgiskan Yanina Wickmayer, rankad 148, vann med 6-4, 6-3.

Nu får hon ta ny sats i dubbeln där hon spelar med Tamar Zidansek från Slovenien. De möter rumänska paret Mihaela Buzarnesko och Raluca Olaru.
Johanna Larsson, som åkte ur i kvalet, spelar dubbel tillsammans med Kirsten Flipkens. De möter i första omgången Belinda Bencic/Viktoria Kuzmova.
Cornelia Lister gör sin Grand Slam-debut i Wimbledon där hon spelar ihop med Netala Dzalamidze från Ryssland. De möter i sin första match Elise Mertens och Aryna Sabalenka.

– Jag har aldrig spelat tillsammans med Dzalamidze, men vi har mötts en gång. Vi spelade några poäng igår och har poängspel i dag igen för att förbereda oss och lära känna varandra på banan, säger Cornelia och fortsätter:
– Vi möter ett seedad tufft par och det känns ganska bra, bara in och köra från början utan någon press, ska bara njuta.

Sverigeettan i dubbel, Robert Lindstedt, spelar med Tim Puetz och möter amerikanska paret Denis Kudla och Sam Querrey.

Elias och Mikael Ymer har sedan tidigare åkt ut i kvalet där Mikael tog sig till kvalfinal. Elias spelar den här veckan i Challengerturneringen i Ludwigshafen i Tyskland, där han är fjärdeseedad och möter Gian Marco Moroni (#274) i andra omgången. I dubbeln spelar Elias med Andreas Siljeström.

Mer info om Wimbledon här!