Rebecca Peterson är klar för andra omgången i WTA-turneringen i Cincinnati i USA. 

När Rebecca Peterson vann mot 15-rankade brittiskan Johanna Konta i Cincinnati i går, så var det andra gången den här sommaren som hon vinner över en topp 20-spelare. För två veckor sedan vann sverigeettan mot världsåttan Sloane Stephens från USA i Citi Open i Washington.

– Jag vet att jag har spelet i mig och att jag kan slå toppspelarna. Jag tar en dag i taget och försöker bli bättre hela tiden och förhoppningsvis kommer resultaten, säger Rebecca Peterson på WTA:s hemsida.

Rebecka inledde starkt mot Johanna Konta och vann första set med 6-3. Brittiskan vann andra med 6-3, men Rebecca kom tillbaka och vann tredje set med 7-5 i en match som pågick i två och en halv timme.

– Jag är nöjd med resultatet. Jag är nöjd med hur jag spelar, men jag vill gå längre och jag vill göra bättre, säger Rebecca och fortsätter:

– Det var kamp hela matchen. Jag är verkligen nöjd med hur jag kämpade för varje poäng och jag var tvungen att göra det. Hon spelade riktigt tufft, och jag är bara så glad att jag kunde vinna.

Rebecca Peterson som tog sin in i huvudturneringen via kval ställs nu mot Veronika Kudermetova från Ryssland som också kvalade in. Det står 1-1 i inbördes möten mellan Rebecca och ryskan.

– Jag har spelat mot henne två gånger förut. Det kommer att bli ännu en tuff match och jag ser fram emot utmaningen.

Mer info om Cincinnati!

Se podden med Rebecca Peterson här (avsnitt från april -19)