William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK, Lea Nilsson, SALK, och Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, åkte tyvärr ut i första omgången i juniortävlingen på Roland Garros. William mötte den japanske världsettan Rei Sakamoto och stod för en stark insats, men föll med 4-6, 6-7(7) där William hade en setboll i andra set.
Lea och Nellie kvalade in i huvudlottningen, men förlorade också i första omgången. Lea föll med 3-6, 6-7(3) mot Lucie Urbanova från Tjeckien där Lea hade setboll, medan Nellie tog det till tre set mot Malak El Allami från Marocko som vann med 3-6, 6-3, 6-2.
– Lea kämpade på bra hela vägen och hade setboll i andra set, kommenterar SALK-tränaren Milos Sekulic.

Lea och Nellie spelar tillsammans i dubbelturneringen där det blev vinst 6-4, 4-6, 10-8 i första matchen mot Eleejah Inisan och Alice Soulie från Franrike. Däremot blev det förlust för William som spelade med Alexander Vasilev från Bulgarien – 2-6, 7-5, 4-10 mot amerikanerna Jack Kennedy och Ian Mayew.
– Bra och aggressivt första set. I andra tappade Lea och Nellie intensiteten och energin men var det paret som vågade mest i matchtiebreak och fick betalt för det. De gjorde flera fina inbrytningar i avgörandet.