Tennisförbundet får medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för projektet Tennis på studs.

På Idrottsgalan i går tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Tennisförbundet får medel från Rörelsefonden. Medlen kommer att gå till projektet Tennis på studs som genom förenklade regler hoppas få fler äldre att testa på tennis.

Tennis på studs spelas med förenklade regler, bland annat får bollen studsa två gånger, vilket möjliggör ett bättre spel för nybörjare. Genom erfarna instruktörer ska deltagarna få chansen att lära sig tennisens grunder samt få tips och trix för att få i gång spelet. Projektet bedrivs i dag på ett antal platser i landet, i klubbar där många banor står lediga på dagtid samtidigt som personal finns på plats.
– Vi på Svenska Tennisförbundet vill tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet välkomna ännu fler äldre till tennisen. Det är viktigt att alla oavsett ålder aktiverar sig och förhoppningen är att ännu fler äldre får upp ögonen för glädjen och spänningen som finns i tennisen, säger Emma Ernlund, projektansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.
– Vi är jätteglada över att kunna vara med och möjliggöra Tennis på studs. Tennisförbundet är duktiga på att göra tennisen tillgänglig för fler. Tennis på studs ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra tennisen även för de äldre, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse. Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 400 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022.

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing ut Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst.

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att tillgängliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

Läs mer om Rörelsefonden.

Läs mer om Tennis på studs