Just nu är det svenska landslaget i rullstol på plats på Sardinien för en av årets största tävlingar.
– Vi kom i lördags och fått många timmars träning söndag och måndag innan turneringen drog igång klockan nio i dag med match för Alicia, säger förbundskapten Niclas Rodhborn i en paus mellan två matcher.

Alicia Edson, Tabergsdalens TK, är en av tre svenska damspelare i tävlingen. Hon mötte förra världsettan från Nederländerna (Alicia till vänster på bilden ovan).

Rebecka Sternisa Bellander spelade sin första match under tisdagseftermiddagen.

De andra är sverigeettan Rebecka Sternisa Bellander, Oskarshamn TK och Sanna Klindt, USIF.
– Även om Rebecka är rankad 44:a i världen så finns här flera topp tio-spelare hon aldrig slagit. Att kräva att Rebecka ska ta titeln är som att Rebecca Peterson ska slå flera topp 10-spelare och vinna en av de större turneringarna på WTA-touren, säger Niclas.

Jan Boström (till vänster) med sin motståndare från Spanien.

Herrspelarna som är med är Hampus Linder Olofsson, Växjö TS, Lars Jernberg, USIF, Jan Boström, Västerås/Fridnäs TK och så Niclas Rodhborn själv, som hör hemma i Solna TK. Stefan Olsson har efter USA-turnén valt att stanna hemma och träna.

Hampus Linder Olofsson, och Lars Jernberg möttes i första omgången och Hampus vann med 6-1, 7-6.

Om damturneringen är tuff så är det kanske ännu större konkurrens på herrsidan med fyra topp 10-spelare och totalt åtta spelare på topp 20. Här finns både guld- och silvermedaljörerna från Paralympics 2016.
– Det är kul om vi kan vinna någon match här och där och göra det bra. Janne och Lasse är uttagna på landslagsläger för första gången. De spelar riktigt bra i dubbel nu och det här är en bra möjlighet för dem.

Petter Edström (till höger) mötte på tisdagen 16-årige världssexan från Nederländerna.

I Quad återfinns Solna TK-duon Anders Hård och Petter Edström. De spelar både singel och dubbel. Anders Hård är sverigeetta i Quad.
– Jag skulle säga att Anders har störst chans av alla att gå långt och till och med vinna en titel.

Quad är en klass för spelare som har en funktionsnedsättning i minst tre extremiteter (ofta delvis förlamade i både armar och ben) och i den klassen skiljer man inte damer och herrar åt, utan både i singel och dubbel spelar damer och herrar med och mot varandra.

Även Isak Salomonsson, Vesterviks TK, är på plats på Sardinien, men har tagit sig dit på egen hand.
– Han är inte med i landslaget denna gång, men har bekostat resan själv och fick vara med på lägret och spelar i turneringen. Han knackar på dörren till landslaget.

Förbundskapten Niclas Rodhborn gör tävlingscomeback på Sardinien.

Niclas Rodhborn har hjälp av landslagstränarna Jens Nilsson från USIF och Toni Gustavsson, Falu TK. Toni är också Stefan Olssons tränare i hemmaklubben.

Niclas Rodhborn la av som spelare på världstouren 2012 och blev förbundskapten 2013. Bortsett från enstaka inhopp på SM och Nordiska mästerskapen, blir det nu comeback då en plats uppstod i Ystadsspelaren Henrik Härstedts frånvaro.
– Jag lider med Henrik som tvingades stanna hemma på grund av skada. Jag frågade resten av gänget om det var okej att jag sökte ett wild card och det var det, så jag kommer spela både singel och dubbel. Det blir spännande att spela med Hampus Linder Olofsson, en kille som utvecklas hela tiden. Det ger mig också en bra chans att coacha på banan. Från läktaren får man ju inte coacha, säger Niclas som spelar sista matchen i kväll.
– Det är bra för då kan jag fokusera på spelarna hela dagen.

Det är dags för nästa match i Alghero, där solen gassar över hardcourtbanorna.
– Det är perfekta förhållanden och mellan 23 och 30 grader på dagarna.

På lördag avslutas turneringen på Sardinien.