Summer Cups-äventyret är över för de svenska 14-årslagen. Båda lagen inledde med vinster för att förlora andra matchen. På tisdagen var det dags för matcher om tredje pris.

Flickor 14-laget spelade i Rumänien där laget med Salk-spelarna Lea Nilsson och Tiana Tian Deng och Isabel Skoog från Stenungsunds TK vann i premiären mot Slovenien 2-0. Därefter blev det förlust mot värdlandet Rumänien 1-2. I dagens match om tredjeplatsen blev det förlust mot Ukraina med 1-2.
– Det har varit roliga men också tuffa dagar i värmen, menar Tiana Tian Deng.
– De här dagarna har varit väldigt lärorika, säger Isabel Skoog.
– Det har varit väldigt roligt och kul att representera Sverige, säger Lea Nilsson.

Kapten Carl Ackered:
– Det var en lärorik resa där både jag och tjejerna åker hem med nya erfarenheter. Nästa gång kommer vi vara ännu bättre och starkare.

I Valencia i Spanien vann Sverige med Linus Andersson, Helsingborgs TK, Victor Rydén, Södertälje PTK och Filip Hesser, Lidingö TK premiärmatchen mot Grekland 3-0 för att förlora andra mot Slovenien 1-2. På tisdagen blev det vinst i match om tredjepriset mot Kroatien med 2-1. Därmed blev laget trea av totalt tio lag.
– Riktigt roligt men varmt, säger Linus Andersson.
– Det har varit lärorikt och många roliga matcher. Fin anläggning och bra hotell,  säger Filip Hesser.
– Det har varit en väldig rolig och lärorik resa. Allt har varit bra och vi har haft en fin sammanhållning, säger Victor Rydén.
 
Kapten Yerko Müller:
– Det var bra singlar och en otroligt bra dubbel i sista matchen i dag. Den här resan har varit positiv där vi har vunnit sju av nio matcher. Vi har varit väldigt nära hela tiden. Vi har haft en bra dynamik med spelarna och mig.