Fyra svenskor blev fem i huvudtävlingen när Susanne Celik plötsligt fick ett Wild Card efter sena avhopp.

Johanna Larsson är högst rankade svenska i startfältet och hon får också tuffast motstånd då hon möter förstaseedade rumänskan Sorana Cirstea. Hon kommer just från Wimbledon och ska ställa om snabbt från gräs till grus.

– Det är svårt att gå på gruset efter gräset. Bollen studsar högre och man rör sig på ett annat sätt. Jag tycker att vi spelade väldigt bra i vår första dubbelmatch i Wimbledon, i andra var motståndarna bättre helt enkelt. Jag är väldigt nöjd med dubbelsäsongen med semifinalen i Paris. Nu hoppas jag det lossnar i singelspelet här i Båstad. Det är perfekt för oss svenska spelare att spela här nu innan USA-svängen tar vid.

Se tv-inslaget med Johanna här!

Johanna Larsson. Foto: Torbjörn Dencker

På samma halva av spelträdet spelar Caijsa Hennemann mot Aleksandra Krunic, Serbien (seedad åtta).

– Jag kom hit redan i torsdag och har tränat på gruset och centercourten, så det känns bara bra. Jag åkte på en muskelbristning efter Franska Öppna men nu är jag återställd och laddad. Jag är jätteglad och tacksam för att jag fått ett Wild Card, för jag har tittat på den här tävlingen sedan jag var liten så det här är en dröm för mig. Det är klart att det är tufft motstånd i startfältet. Det här är ju första gången för mig på den här nivån i en seniortävling, men ingenting är omöjligt, säger Caijsa.

Se tv-inslaget med Caijsa här!

Caijsa Hennemann. Foto: Torbjörn Dencker

På nedre halvan av spelträdet återfinns övriga tre svenskor. Cornelia Lister ställs mot Ekaterine Gorgodze från Georgien.

– Det känns jätteroligt att vara här, för jag har bra minnen med bra publikstöd och jag har gjort bra matcher här. Att komma från Wimbledon nu där jag varit på den stora scenen gör att jag kommer hit med bra självförtroende och erfarenhet. Nu ska jag bara försöka slappna av när jag spelar. Att få ett WC i singeln betyder jättemycket för jag har haft det tufft hittills under året. Det känns som det kommer gå bra här i Båstad, säger Cornelia.

Se tv-inslaget med Cornelia här!

Cornelia Lister. Foto: Torbjörn Dencker

Mirjam Björklund tar sig an tyskan Anna Zaja. Mirjam gjorde debut i WTA 250 i Båstad för två år sedan, nu handlar det om en 125:a.

– Att jag fick spela då har varit något jag har haft nytt av de senaste två åren. Det är bara en vinst i den här tävlingen som kan toppa det. Jag har haft en bra start på säsongen men spelat sjukt många matcher, så kroppen är lite sliten. Jag kommer in som en underdog och förväntningarna jag har på mig själv är att vinna första matchen för då har man chans att vinna hela tävlingen. Det ska bli så roligt att spela, säger Mirjam.

Se tv-inslaget med Mirjam här!

Mirjam Björklund. Foto: Torbjörn Dencker

Susanne Celik möter femteseedade Fiona Ferro från Frankrike och anländer tätt in på tävlingen.

Susanne Celik när hon spelade i Båstad 2016. Foto: Bildbyrån

Se lottningen här!