Sverige har fått sina första nykläckta klubbtränare. Examinationshelgen av pilotkursen av klubbtränarutbildningen genomfördes andra helgen i december med både speltest, gruppträningstest och skriftlig uppgift på programmet.
– Det jag tyckte var särskilt bra var spelbaserat lärande, att vi jobbade med olika övningar som kopplade tillbaka till spelet. Därifrån kan vi jobba med taktik och teknik, säger Patrik Rosenholm som gått kursen och som till vardags jobbar i Lidingö TK.

Snart startar nästa omgång av SvTF Klubbtränarutbildning. Mikaela Lecomte Seger är kursledare tillsammans med Frej Hallgren och menar att fler borde ta chansen att gå kursen.
– Jag tycker att man ska gå den för att utvecklas som tränare, men också för att det är en hel del förändringar på den här utbildningen jämfört med tidigare. Den här har fokus på spelutveckling, nyttja öppna ytan och hela banan. Det är också ännu mer fokus på det taktiska än i tidigare utbildningar, säger Mikaela Lecomte Seger, utbildare på Svenska Tennisförbundet.

Ansök i dag – anmälan stänger 14 januari.