När spelare drog sig ur fick André Göransson, Höllvikens TK, snabbt ställa om och kasta sig in i dubbelturneringen på Roland Garros.
– Det var snabba vändningar. Jag tog ett litet mentalt break och rörde inte ett rack på tolv dagar. Jag började köra lite lätt med farsan tisdag-onsdag i Höllviken. Sen hade jag lite kontakt med andra spelare och märkte onsdag kväll att det faktiskt fanns en skaplig chans att komma in i och med allt regn. Så jag åkte hit igår (i torsdags), fick in 20 minuter träning på Roland Garros innan regnet. Sen in och spelade på fredagen. Med andra ord samma förberedelser som vanligt, säger André med ett skratt.

André Göransson och David Pel, Nederländerna föll mot Max Purcell och Jorden Thomson 7-6(7), 3-6, 4-6.
– Det var bara att anpassa sig och köra hårt. Vi mötte ett etablerat par och gjorde en bra match, men räcker inte hela vägen. Jag känner dock att jag spelat väldigt många såna här matcher med en ”hedersam förlust” som slut. Det är ingen som kommer ihåg den spelaren som hade matchboll mot den som sedan vann en Grand Slam. Hedersamma förluster leder ingenstans i den här binära sporten. Antingen vinner eller förlorar man. Om jag börjar vinna såna här matcher så kommer min karriär se väldigt annorlunda, men det måste ske. Så simpelt är det, konstaterar André Göransson.

Vad händer närmast?
– Härnäst väntar grässäsongen och en jäkla massa hårt arbete.

Lea Nilsson och Nellie Taraba Wallberg.

Såväl Lea Nilsson, SALK, som Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, är k lara för huvudlottningen i juniorernas tävling på Roland Garros, där William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK, redan är kvalificerad. Lea vann först mot Jana Hossam Sarah från Egypten och därefter kvalfinalen mot Valentina Mediorreal Arias från Colombia. Nellie slog japanskan Kanon Sawashiro innan det blev vinst i tre set mot kvalets sjätteseedade Yuliya Perapekhina.