I dag lottades matcherna inför Sverige – Chile i Davis Cup Qualifiers i Kungl. Tennishallen i Stockholm. Så här kommenterade den svenske Davis Cup-kaptenen Robin Söderling lottningen:
– Deras lag var väntat och lottningen är mer i vilken ordning man spelar. ”Micke” och Elias (Ymer) är ganska heta nu och de är i bra form. Jag tror att det kommer gå bra. Första dagen är väldigt viktig. Våra spelare är laddade och jag har en positiv känsla inför matchen, säger han.

Så här spelas matcherna:

Fredag 17.00 (invigning 16.45)

• Mikael Ymer – Marcelo T Barrios Vera

• Elias Ymer – Alejandro Tabilo

Lördag

• Markus Eriksson/Robert Lindstedt – Alejandro Tabilo/Marcelo T Barrios Vera

• Mikael Ymer – Alejandro Tabilo

• Elias Ymer – Marcelo T Barrios Vera

Bastian Malla, Marcelo Tomas Barrios Vera, Matias Soto, Alejandro Tabilo och kaptenen Nicolas Massu. Foto: Erik Simander / Bildbyrån

Nicolas Massu har många positiva minnen som spelare i Sverige. Nu är han inte bara Dominic Thiems coach, utan även kapten för det chilenska Davis Cup-laget.
– Vi har tränat här ett par dagar och vi känner oss förberedda. Vi har ett ungt lag och alla är motiverade för uppgiften. Vi spelar alltid med stor passion när vi representerar vårt land, säger Nicolas Massu och avslutar:
– Jag har bara bra minnen från Stockholm och Båstad där jag varit många gånger. Det bor många chilenare i Stockholm och jag hoppas att många kommer till matchen.

Se filmen från lottningen här:

Se inslagen med Elias Ymer och Mikael Ymer här.

Den som vill följa tennisfesten på plats finner biljettförsäljningen på Tickster.com.