I andra avsnittet av Svenska Tennispodden gästas vi av Sofia Arvidsson som är något så unikt som svensk mästare i tre olika racketsporter; tennis, bordtennis och padel. I programmet kommer vi in på alla tre sporter när vi pratar då- och nutid.

Det är knappt två månader kvar innan WTA125-turneringen i Båstad drar igång med Sofia som turneringschef. Två svenskor har redan fått wild cards.
– Jag åker till Wimbledon och ska försöka locka hit några bra spelare, säger hon.

I youtubeversionen av podden kollar vi på ett klipp från Swedish Open för ett par år sedan, där Sofia Arvidsson tog micken och guidade tittarna bakom kulisserna.
Den andra gästen – Maria Strandlund Tomsvik – har varit Fed Cup-kapten för Sofia.
– Det har varit en fröjd att följa hennes karriär, hon är en av de bästa spelarna i Sverige genom tiderna. Hon var en begåvning i allt hon gjorde.

Sofia Arvidsson tog steget in på topp 100 redan som 19-åring och apropå de pågående svenska ITF-turneringarna säger hon:
– Jag upplevde ITF-turneringarna som något kul och det är roligt med de vi har på hemmaplan. Sen ska man ha lite flyt, för det är lätt att fastna där. Nu är det ännu tuffare med de nya reglerna, så det gäller att ha ett hårt pannben.

I podden förklarar Sofia att hon höll på 1,5 år för länge.
– Jag kände att jag inte hade mer att ge och då var det bara att sluta, för jag ville bara spela på en viss nivå. Jag tog en paus och funderade på vad jag ville göra, men det är en utmaning och jag förstår att många får problem när de slutar. Även om jag inte tittar så mycket på tennis på tv, så gjorde det ont när man såg Australian Open och Franska Öppna och tänkte att ”där vill jag vara”.

Sofia berättar hur hon som åring började spela på asfaltsbanan och mot garagedörren hemma i Halmstad och hur hon i första tävlingsmatchen som tioåring fick stryk med 0-6, 0-6 och hon minns fortfarande vem hon mötte.
Hon vann Kalle Anka Cup när hon var elva år och som 14-åring vann hon SM både i pingis och tennis.
– Till och med min pingistränare sa att jag borde satsa på tennisen. Jag tränade sex timmar tennis och ryskorna jag mötte tränade 20 timmar i veckan, så jag började träna allt mer.

I programmet ställer också nuvarande Fed Cup-tränaren Mattias Arvidsson en annorlunda fråga till Sofia och så får hon vara med och namnge tennisförbundets nya maskot. Missa inte det!

Youtube:

 

Soundcloud: