Sommartouren är igång. Premiären spelades i Långtora med final i helgen. Överst på pallen: Olivia Malm, Helsingborgs TK och Lucas Renard, MIK Tennis!

Finalisterna i damklassen: Stina Larsson, Lillån TK och Olivia Malm, Helsingborgs TK. Foto: Långtora TK

Olivia Malm, Helsingborgs TK var förstaseedad i Långtora Sommartour utanför Enköping och svarade upp mot förväntningarna. I finalen mot Stina Larsson, Lillån TK, blev det seger 7-5, 3-6, 6-3.
– Finalen var tuff! Jag skulle säga att kroppen var lite seg från semifinalen, men så var det ju för oss båda. Finalen blev även den väldigt lång. Jag tycker jag krigade på bra trots att mitt spel inte kom upp i den nivå jag hade hoppats på. Men så är det ibland och det viktigaste är att man hela tiden kämpar på, säger Olivia Malm.

Olivia slog ut kvalspelaren Fredrika Runström, Fair Play TK, Cornelia Käck, Sigtuna TK innan det var dags för den tuffa semifinalen mot Nellie Taraba Wallberg, GLTK. Olivia kunde till slut vinna med 7-6(5), 3-6, 7-6(5).
Finalsegern var Olivias andra i ordningen på sommartouren.
– Jag vann Växjö Sommartour 2019 och det känns riktigt skönt och vara tillbaka till tävlandet och även att resultatet blev så bra.

Olivia prioriterar sommartouren – och skolan – i år.
– Jag siktar på att spela så många sommartourer jag kan, jag vet dock inte just nu vilka jag kommer att spela för har en del i skolan jag måste bli klar med först. Så fort det är klart så kommer jag spela de flesta av sommartouren fram till att jag åker till USA i augusti och börjar på Baylor University, säger Olivia.

Finalisterna i herrklassen: Lucas Renard, MIK Tennis och Christoffer Solberg, Näsbyparks TK. Foto: Långtora TK

Även segraren i herrklassen – Lucas Renard, MIK Tennis, var förstaseedad. Efter vinsten mot kvalspelaren Gustav Hasslegren, Näsbyparks TK, ställdes Lucas mot Tsegai Gebremeskel, Smedslättens LTK i kvartsfinalen. Lucas kunde vinna tresetare med 3-6, 7-6(5), 6-4. I semifinalen blev det 6-4, 7-6(6) mot Jonathan Stenberg, Tabergsdalens TK.
Fjärdeseedade Christoffer Solberg, Näsbyparks TK, väntade på andra sidan nät i finalen där Lucas kunde vinna med 6-1, 7-5.
– Det var en tuff final! Jag är glad att jag kunde serva så bra igenom hela tävlingen, det räddade mig ur många knepiga situationer. Hela tävlingen var tuff, jag jobbade konsekvent med att vara offensiv och det ger inte alltid utdelning, men jag är glad att jag klarade mig hela vägen trots mycket unforced errors, säger Lucas Renard.

Lucas renare var i fin form när Vintertouren gick in på slutspurten då han vann två tävlingar i rad, i Norrköping och i Borås. 2019 var han i final i Sommartouren Masters (Näsbypark) där han föll mot Christian Samuelsson och fick silvermedaljen.
Den här våren blir det sommartour varvat med internationella tävlingar.
– Jag har varit i USA och tävlat på grus, så jag känner mig hemma på det underlaget nu. Jag tar en dag i taget. Härnäst siktar jag på en tävling i Spanien. Sen ska jag utvärdera och börja planera fortsättningen.