I Tabergsdalens sommartourtävling blev det finalförluster för Tilde Jagare och Christoffer Solberg. När sommartouren stannade till hos ATL i Lund blev båda spelarna vinnare.

Finalisterna John Hallquist Lithén och Christoffer Solberg. Foto: ATL Lund

Det skulle bli en repris av herrfinalen i Tabergsdalen. Den här gången – på Smörlyckans utomhusbanor i Lund – tvingades dock John Hallquist Lithén, GLTK, lämna walk over efter skada. Därmed stod tredjeseedade Christoffer Solberg, Näsbyparks TK, som segrare i herrklassen.
– Det är alltid kul med vinst! Det blev en bra tävling där jag har kunnat jobba på mitt spel under matchsituationen. Jag vet dock inte om en wo-vinst kan räknas som en revansch från finalmissen förra veckan. Jag hoppas att John blir skadefri, så jag kan få en riktig revansch inom en snar framtid, säger Christoffer Solberg. 

Christoffer vann i tur och ordning mot Kenzo Koistila Larsson, USIF, Oliver Johansson, GLTK och Olle Wallin, GLTK. Han vann, precis som John Hallquist Lithén alla sina matcher i två set.
– Jag kommer spela hemmatävlingen i Näsbypark för att sedan åka på träningsläger i Barcelona för att förbereda mig inför futures.

Finalisterna Tilde Jagare och Maja Radenkovic. Foto: ATL Lund

Tilde Jagare, Fair Play TK, gjorde som senast – tog sig hela vägen till final. Det började med vinst i tre set mot klubbkompisen Adelisa Kahriman innan hon vann i två set mot Stephanie Nylander, Lidingö TK och Julia Keranovic, USIF. På övre halvan av spelträdet vann förstaseedade Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK komfortabelt i sina två inledande matcher innan det krävdes tre set i semifinalen mot Agnes Gustafsson, Helsingborgs TK.
Finalen hann bara en bit in i första set, vid ställningen 4-4, innan Maja tvingades kasta in handduken på grund av skada.
– De game vi spelade i finalen var bra, då jag hittade ett väldigt bra spel. Det var tråkigt att Maja var tvungen att avbryta matchen, men jag hoppas att hon snart är tillbaka. Det kändes bra i övrigt också då mitt spel blev bättre och bättre för varje match.

Första titeln på sommartouren för Tilde är ett faktum, men det var med blandade känslor efteråt.
– Det är så klart alltid roligt att vinna, speciellt när man förlorat tidigare finaler. Helst hade jag spelat färdigt finalen, om det då hade blivit vinst hade jag haft en ännu bättre känsla efter matchen, säger Tilde Jagare som planerar spela vidare på sommartouren och någon JSM race-tävling. 

Segrare på Sommartouren 2021

Långtora Sommartour (Enköping): Olivia Malm, Helsingborgs TK och Lucas Renard, MIK Tennis
Mälarhöjdens Ik Tennis Sommartour: Marina Yudanov, GLTK och Simon Freund, Lidingö TK
Tabergsdalen Open Elit Sommartour: Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK och John Hallquist Lithén, GLTK
ATL Euro Finans Open – Sommartour: Tilde Jagare, Fair Play TK och Christoffer Solberg, Näsbyparks TK