På söndagen avgjordes Tabergsdalen Vintertour, men det var inte utan dramatik. 
I den ena herrsemifinalen ställdes förstaseedade Markus Eriksson, GLTK mot Fred Simonsson, Lidingö TK. Spelarna känner varandra väl och det syntes också på banan. Matchen avgjordes i tiebreak i tredje set med Fred som segrare: 6-4, 3-6, 7-6.
I den andra semifinalen vann Christian Samuelsson, GLTK komfortabelt mot Robin Thour, Växjö TS med 6-0, 6-1. 

I finalen blev det seger för Fred Simonsson som kunde vinna med 6-2, 6-4.
– Jag blev positivt överraskad över hur mycket energi och ork jag hade i finalen efter att ha spelat två och en halv timme mot Markus under förmiddagen, säger Fred och fortsätter:
– Under den här helgen så har jag spelat med glädje och har då kunnat spela avslappnat utan press. Det resulterade i att jag spelade bättre tennis nu än vad jag gjorde för tre år sen. 

Fred Simonsson hade bestämt sig för att sluta med elittennisen i januari 2019. Efter nio månader utan att röra ett tennisrack hittade han plötsligt tillbaka till tennisen – och glädjen – igen. Elitseriespelet med Lidingö TK i november och december gav mersmak.
– Jag vet inte riktigt om det är någon nysatsning just med min tennis, men jag kommer att ställa upp i fler Vintertourtävlingar framöver. Det är framförallt själva tävlingsmomentet som jag saknat. Om jag spelar så här bra tennis så kan vad som helst hända, säger han efter finalvinsten. 

Har du satt upp något mål för dig själv?
– Mina mål för framtiden är nog att spela tennis om det kul. Jag trivs med mina nya klubb Lidingö TK där jag tränar tre-fyra gånger i veckan. Jag kan inte ge något direkt mål med min tennis just nu, då jag själv inte vet, säger Fred Simonsson.

Marina Yudanov vann finalen mot Maja Radenkovic. Foto: Tabergsdalens TK

Marina Yudanov vann säsongens första vintertourtävling Catella Open i september. Nu tog hon andra titeln. Den kom efter finalvinst mot Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK med 6-1, 6-2. Förstaseedade Marina vann också sina första två matcher med klara siffror. I semifinalen mot Tilde Strömquist blev det något tuffare. Marina kunde till slut vinna mot den tredjeseedade unga SALK-spelaren med 6-4, 6-4.
– Finalen var en stabil insats från mig. Jag märkte att hon var sugen på att visa mig att hon hade utvecklats sedan vi möttes senast för fyra år sedan och det hade hon ju såklart. Första set gick fort med 6-1 utan att hon hann komma in i rytmen, vilket var skönt för mig. Sen fick hon en grym start på andra set med 2-0 och började spela väldigt bra. Men jag bet bara ihop och bestämde mig för att vara mer stabil och med det kunde jag övervinna henne till slut med 6-2 i andra.

Marina Yudanov valde att ta det lugnt under försäsongen, vilket inte märktes på banorna i Tabergsdalen Vintertour.
– Jag har inte haft någon pre-season, snarare motsatsen. Jag har spenderat julen med att julbaka och göra julgodis, dela ut det till vänner och släkt och äta själv. Jag har gått vinterpromenader med gamla vänner och druckit massvis med glögg. Jag tog helt enkelt en paus efter elitserien och började väl egentligen träna någorlunda igen i förra veckan. Jag är inte i fysisk toppform, men på något sätt ville jag ut och tävla ändå.

Målet för 2021?
– Mina mål är att hitta ett jobb som jag trivs med igen och lägga tennisen på en lagom nivå. Min elitsatsning (med utlandstävlingar) är slut men jag vill fortsätta tävla i någon form, för det ger mig så mycket glädje att utöva en sport jag älskar och kan så djupt. Det blir vintertourer inom rimligt avstånd från Göteborg. Jag tycker det är roligt att det kommer nya kullar med unga tjejer som man får möta. Varje ny tennisspelare är en chans att utveckla sitt spel och det vill jag fortsätta göra även om jag inte utövar sporten professionellt numera, säger Marina Yudanov.

Nästa vintertourtävling spelas i Jönköping med start nu på torsdag.

Segrare Vintertouren 2020-21
 • Catella Open: Jonathan Mridha, Solna TK och Marina Yudanov, GLTK
 • Falu Vintertour: Karl Friberg, Solna TK och Fanny Östlund, USIF
 • Mälarspelen: Jonathan Mridha, Solna TK och Julita Saner, Upsala TK
 • Dubbel-SM, Växjö: Olle Thestrup och Robin Thour, Växjö TS och Susanne Celik, Örebro TK/Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK
 • Svedalaspelen: Karl Friberg, Solna TK och Ida Jarlskog, ATL Lund
 • CA Fastigheter Cup, Kalmar: Christian Samuelsson, GLTK och Jacquline Nylander Altelius, GLTK
 • Sigtuna Vintertour: Simon Yitbarek, SALK och Fanny Östlund, USIF
 • Spånga Vintertour: Jonathan Mridha, Solna TK och Fanny Östlund, USIF
 • Ystad indoors: John Hallquist-Lithén, GLTK och Sofia Nami Samavati, Fair Play TK
 • XL Bygg Open: Robin Thour, Växjö TS och Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK
 • Fair Play Cup Vintertour: Christian Samuelsson, GLTK och Sofia Nami Samavati, Fair Play
 • Tabergsdalen Vintertour: Fred Simonsson,  Lidingö TK och Marina Yudanov, GLTK