Åsa Hedin valdes på lördagen in som ledamot i Svenska Tennisförbundets styrelse och ersätter samtidigt Alexander Hartman som inte ställde upp för omval.

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan för det är ju något man har sett fram emot, att vara med och påverka svensk tennis.

Vilken tennisbakgrund har du?

– Jag har spelat tennis hela mitt liv. Jag började på grusbanorna i Fiskebäckskil på västkusten och sedan har jag harvat i olika klubbar och tävlat lite här och där. Sen spelade jag tennis på college i USA innan jag blev skadad.

Din erfarenhet inom näringslivet?

– Jag har varit i näringslivet i ungefär 30 år och jobbat i både stora och små bolag. Jag har framför allt varit med och byggt upp Elekta och Filippa K, jag har jobbat med ganska starka varumärken och var VD för Elekta Instrument.

Bilden: Henrik Mitelman, Marianne Marescotti, Åsa Hedin, Kenneth Bergbom, Thomas Wallén och Martin Claesson. Saknas på bilden: Anki Ekqvist.

Hur ser du på utmaningen som väntar i styrelsearbetet inom tennisen?

– Om man ser till de senaste åren, när Thomas (Wallén) och Christer (Sjöö) kom ombord, så har man kommit väldigt långt när det gället att utveckla och formulera mål och strategier. Tennis är ju en fantastisk sport och jag tycker att man känner ett enormt momentum i Sverige runt tennis.

Vid årsmötet i samband med förbundsstämman i Göteborg omvaldes Thomas Wallén som ordförande ytterligare ett år. Samtidigt blev det omval (på två år) av ledamöterna Kenneth Bergbom och Henrik Mitelman.