Den nytillsatte juniorkaptenen Jonas Svensson kommer att ha en stark besättning i genomförandet av SvTF:s juniorprogram 2022.
– Vi tror mycket på vårt nya upplägg där Jonas har överblick och helhetsansvar, men vi har en relativt omfattande verksamhet och Jonas kan inte vara med på allt vi genomför. Därför känns det riktigt bra att vi har starka ledare i alla delar av verksamheten, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig och fortsätter:
– Jag tycker att vi har fått till en bra balans med såväl yngre som mer rutinerade tränare från alla delar av elittennisen – klubb, akademi och gymnasium – samt några internationella inslag. Vi säkrar både en hög nivå och en bra kontinuitet med denna grupp, menar Fjeldstad.

Johanna Larsson. Foto: Bildbyrån

Tidigare tennisproffset Johanna Larsson är en av tränarna som är redo för ledaruppdrag 2022.
– Jag brinner otroligt mycket för svensk tennis och vill så gärna att vi ska få fram fler spelare som kan hävda sig internationellt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara en liten del i detta, och samtidigt få lära känna de andra ledarna och utvecklas som tränare. Vi kommer alla med olika erfarenheter och kunskaper som jag tror gynnar alla, säger Johanna Larsson.

Några av de tränare som är bekräftade ledare i verksamheten 2022:

  • Niklas Heckscher är träningsrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté och tidigare förbundskapten för gymnastik. Niklas är ledare i U13-programmet och lägerverksamhet samt anlitas även för individuell fysuppföljning och träningsrådgivning.
  • Vinicius Oliveira har haft samarbeten med svenska tränare i olika former under flera år och har haft en sejour (vikariat) i Mälarhöjdens IK. Han driver en akademi i Spanien och kommer att vara ledare i U13-verksamheten.
  • Geert de Meyer har jobbat i 17 år med internationell inriktning för Flanderns tennisförbund i Belgien. Han medverkar i lägerverksamheten och bidrar på området spelar- och tränarutveckling tillsammans med Jonas Svensson. Geert är verksam på en akademi i Belgien.
  • Carl Ackered är ungdomstränare på SALK och var med i Svenska Tennisförbundets tränarteam 2018-2019. Carl kommer att vara ledare på U13-lägret i Spanien samt på Nordisk juniorlandskamp (U14).
  • Christian Samuelsson har nyligen avslutat spelarkarriären och är tränare i Åhus TK. Christian är med som ledare i både tränings- och tävlingssammanhang.
  • Johanna Larsson är föräldraledig från rollen som tränare på riksidrottsgymnasiet i Båstad, men kommer att medverka i lägerverksamheten samt vara ledare på Nordisk juniorlandskamp (U13). Johanna deltar i SOK:s tränarutvecklingsprogram 2022-2023.
  • Johan Hedsberg var Davis Cup-kapten 2017-2019 och är tränare på Good to Great-akademin. Johan kommer att medverka som ledare på internationella utbyten och i sommarens Europaspel.
  • Ulf Pettersson var Svenska Tennisförbundets sportchef under åren 1998-2004 och är klubbchef på Allmänna TK i Lund. Ulf kommer att vara en del av ledarteamet för Nordisk Juniorlandskamp (U13 samt U14).


Ytterligare ledare i verksamheten tillsätts efter behov.