I dag kom beskedet att ATP-turneringen Stockholm Open, som arrangerats varje år sedan 1969, ställs in.
Anledningen är naturligtvis den rådande pandemin.
– Det är med sorg i hjärtat som Stockholm Open får ta paus ett år. Men naturligtvis är beslutet det enda rätta med hänsyn till säkerheten för alla spelare, tennisfans och funktionärer, säger turneringschef Thomas Enqvist till Stockholm Opens hemsida.

ATP har ställt in alla turneringar under våren och sommaren, däribland Nordea Open (Swedish Open) i Båstad.  Stockholm Open har hela tiden hoppats att kunna genomföra turneringen i oktober.
Läget har dock inte ljusnat och med tanke på att alla inblandade ska kunna resa och besöka turneringen på ett tryggt och riskfritt sätt så går det inte att genomföra tävlingen.
– Covid-19 har påverkat ATP-touren stort över hela världen. Det är nu mycket beklagligt att behöva meddela att Stockholm Open 2020 inte kommer att äga rum. Tävlingen kommer att vara mycket saknad men vi ser fram emot att se dess återkomst 2021 där eventet utan tvekan spelar en viktig roll för hela ATP-touren, säger David Massey, verkställande direktör på ATP Europe.

Totalt har 162 vinnare hyllats på prispallen under turneringens historia som nu får ett blankt år inskrivet för första gången på 51 år, skriver turneringen på hemsidan. 

Siktet ställs nu istället på turneringen 2021.