World Team Cup i rullstolstennis startar i Jurmala i Lettland på onsdagen. Senast Sverige skickade tre lag till World Team Cup var för tio år sedan.
Truppen reste på tisdagen och före avresan träffade vi de sex spelarna, i tre olika inslag, för att lära känna dem bättre.
– Det är alltid kul att spela för något större än bara sig själv. Att spela för Sverige och som ett lag ska bli väldigt kul. Målet är att komma vidare från kvalet, säger Hampus Linder Olofsson, Växjö TS i herrlaget som har rutinerade Stefan Olsson som kapten.

I laget finns också debutanten Oscar Tarantino, Falu TK.
– Detta blir mitt första VM så det ska bli en riktigt kul upplevelse att umgås nära alla duktiga spelare och coacher. Jag vill inte sätta upp för höga mål, men kan jag bara prestera på min nivå så hoppas jag att resultaten kommer, säger Oscar.

Damlaget coachas av Mikaela Lecomte Seger och består av Emma Gjerseth, Västerås TK och Sanna Klindt, USIF.
– Jag ska försöka vinna någon match. Mina målsättningar ligger längre fram där jag vill höja mig på rankingen genom att prestera både i junior- och vuxentävlingar, säger Emma.

För Sanna väntar sjätte mästerskapet för Sverige.
– Jag har inte kunnat träna så mycket senaste året, så det blir intressant att se var jag står i konkurrensen, säger hon.

Quadlaget – med kapten Toni Gustavsson – står för rutinen i den svenska truppen. Anders Hård har spelat rullstolstennis sedan 2005 och representerat Sverige ett tiotal gånger. Största meriten är från 2010 då han var världsfemma i quad och nådde kvartsfinal i Paralympics i London.
– Nu har jag inte sett några startlistor, men målet är att försöka ta oss vidare. För mig handlar det om att vara en förebild för de andra och samtidigt hålla dem bakom sig så länge som jag kan, säger Anders med ett leende.

Petter Edström har spelat sedan 2010 och ser lika mycket fram emot mästerskapet.
– Jag ska försöka spela så bra som möjligt. Målsättningen är alltid att bli en bättre spelare.

I de tre inslagen ovan får vi också veta vilka styrkor och eventuella svagheter spelarna har – enligt de själva.