Beddingestrands TK är en förening som varje år lever upp framåt vårkanten. Så har det varit i 83 år.
Under många år har dock banorna varit undermåliga och därför var lyckan stor när de nya banorna invigdes med Beddingespelen, som är klubbens flaggskepp.

– De här banorna har varit i behov av renovering sedan jag själv sommarjobbade på anläggningen 1982. Nu har man äntligen renoverat från grunden med dränering och allt. Tidigare räckte det med några droppar regn för att stoppa allt spel i en vecka, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

Det är Trelleborgs Kommun som äger banorna och som alltså står för finansieringen.
Hur kommer då landets största tennisklubb in i sammanhanget?

– Fair Plays roll är att hjälpa Beddingestrands TK att arrangera Beddingespelen. Vi driver också deras sommartennisskola, men allt görs i deras namn även om det är våra tränare som sköter verksamheten. Det är en win-win.

Beddingestrands Tennisklubb är en egen förening med över 600 medlemmar och är en sommarklubb med verksamhet under sommarhalvåret.

– Upplägget är imponerande med tanke på hur många som är i träning under sommaren. Alla måste vara medlemmar för att spela och det gynnar ju svensk tennis. Många sommarklubbar har långt färre medlemmar men kanske lika många som spelar.

De nygjorda banorna gör att det går att spela redan under våren och fram till slutet av september.

– Veckan före midsommar startade tennisskolan som sträcker sig över sex veckor. Det är jämnt fördelat över åldrarna och det har alltid varit en stor mötesplats under sommaren med olika sociala evenemang.

Runt 160 spelare var anmälda till Beddingespelen. Finalsöndagen lockade storpublik.

– Jag trodde inte jag skulle behöva mikrofon som speaker, men det behövdes. Det var säkert ett par hundra i publiken, säger Janne Immonen.

Samtidigt som det var finaldags var det också invigning för de nya banorna. Skåningen Micke Pernfors var med under invigningsfesten. Ex-proffset började en gång i gamla Malmö FF som blev Fair Play TK 1972. Han återvände till Fair Play som blev sista klubb (efter spel i Staffanstorp, Höllviken, Bellevue, Trelleborg).
Mikael Pernfors första seger någonsin i en herrsingel elitklass var just Beddingespelen 1982 efter finalseger mot Toto Johansson.

– “Micke” sa själv att detta var ett viktigt genombrott för honom att lyckas som senior på nationell nivå.

Hur det gick i Beddingespelen? Filip Bergevi, Fair Play TK, vann herrklassen och Anna Leijon, KLTK, damklassen i sommartourtävlingen. Det var Bergevis andra sommartourtitel i sommar (den andra i Åhus nyligen).

Finalparet Jeppe Johansson-Holm och Filip Bergevi. Foto: Beddingestrands TK

Herrar, semifinaler

Filip Bergevi, Fair Play TK-Eric Ahren Moonga, KLTK 6-3, 6-1

Jeppe Johansson-Holm, Västerås-Fridnäs TK-Ross Weibull, ATL 7-5, 6-0

Final

Filip Bergevi, Fair Play TK-Jeppe Johansson-Holm, Västerås-Fridnäs TK 6-3, 6-0

Finalparet i damklassen: Anna Leijon och Hedda Gurholt. Foto: Beddingestrands TK

Damer, semifinaler

Anna Leijon, KLTK-Johanna Ström, Näsbyparks TK 6-4, 6-7, 6-1

Hedda Gurholt, GLTK-Victoria Carlsten, Helsingborgs TK 2-6, 6-3, 6-3

Final

Anna Leijon, KLTK-Hedda Gurholt, GLTK 6-2, 6-3

Alla resultat här!