Helsingborgs TK tog storslam i Svenska Juniorcupen U18 då klubben vann både på flick- och pojksidan i Bromma i helgen.

I Flickor 18 – som avgjordes i Salkhallen – inledde Helsingborgs TK (HTK) med 4-0 mot ATL Lund och följde upp det med 4-0 i semifinalen mot KLTK.
I söndagens final mot Salk blev det till slut vinst med 3-1 för för HTK som hade Bella Bergkvist Larsson, Tilda Hessleryd, Linea Bajraliu, Esther Magnusson och Isa Nilsson i laget.
– Finalen var jämn och vi visste att den skulle bli tuff. Att vi vann dubbeln var mycket viktigt och det hjälpte mig att kunna släppa loss och spela min bästa tennis i singeln, säger Bella Bergkvist Larsson, som tillsammans med Tilda Hessleryd vann dubbeln mot Lea Nilsson och Tiana Tian Deng efter 10-6 i avgörande tiebreak.

Linea Bajraliu och Bella Bergkvist Larsson vann sina singelmatcher medan Lea Nilsson slog Tilda Hessleryd i andrasingeln.
– Vårt lag har kämpat på väldigt bra och jag tycker att alla i laget har gjort sitt yttersta för att vi skulle kunna ta hem guldet, oavsett om man har spelat eller hejat på. Vi har väldigt bra laganda och alla i laget är väldigt bra kompisar, vilket gör det så mycket roligare att vinna som ett lag, säger Bella. 

Formatet för Svenska Juniorcupen gjordes om inför den här säsongen. Bella Bergkvist Larsson gillar det nya konceptet.
– Det var en väldigt rolig helg med stark laganda i alla lag. Jag tycker att spelschemat och matchformatet är väldigt intensivt, men spännande då både singlar och dubblar avgörs i matchtiebreak. Många lagmatcher har varit jämna under helgen på både tjej- och killsidan, och jag tycker personligen att tävlingen har varit rolig att följa då man har fått se mycket bra tennis, säger hon.

KLTK och Fair Play TK.

Matchen om tredje pris vann KLTK mot Fair Play TK med 3-2.

Ullevi TK och ATL Lund.

Ullevi TK vann matchen om femte pris mot ATL Lund med 4-0 och Lidingö TK tog sjundeplatsen efter vinst mot Upsala TK med 3-1.

Hos Smedslättens LTK avgjordes Pojkar 18 och det skulle bli dubbelt upp för Helsingborgs TK den här helgen. HTK:s pojklag ställdes mot Ullevi TK i söndagens final. Det blev en jämn match där göteborgarna tog dubbeln och där Filip Gustafsson vann förstasingeln mot Albert Widell.
Gustav Andersson och Tim Malmqvist vann sina singelmatcher för HTK som vann den avgörande matchen och segern var klar.
– Finalen var jämn med bra tennis och det var mycket skönt och kul att vinna. Lagkänslan var på topp, konstaterar Linus Andersson. 

HTK:s pojklag – med Albert Widell, Gustav Andersson, Tim Malmqvist och Linus Andersson – vann mot Lidingö TK med 4-0 i kvarten och 3-2 mot Salk i en jämn semifinal.
– Det var väldigt roligt att spela Juniorcupen, särskilt med ett sammandrag under en helg. Det var bra arrangerat av klubbarna och SvTF, säger Linus Andersson. 

Ullevi TK knep silvret.

Matchen om tredje pris vann Fair Play TK mot Salk med 3-1. Upsala TK blev femma efter vinst mot Lidköpings TK med 3-1 och Smedslättens LTK blev sjua efter seger mot Lidingö TK med 3-1.

Fair Play TK vann brons.

Filip Gustafsson, Ullevi TK, vann samtliga sex matcher han spelade. På flicksidan vann Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK, alla sina fem matcher medan klubbkompisen Tilda Hessleryd vann fem och förlorade en – samma facit som Lea Nilsson, Salk.