Mirjam Björklund nådde i dag ännu en milstolpe när hon tog karriärens första titel i en 25000-dollarstävling. Det skedde i italienska Santa Margherita Di Pula där Gabriele Ce från Brasilien väntade i finalen.

– Det var en sjukt tuff match som varade i över två timmar trots två raka set. Jag bryter ner henne precis som jag vill och försöker blanda med att ha övertag utan att stressa. Jag gjorde det bra och kunde hålla mig fokuserad och disciplinerad, säger hon kort efter att hon tagit emot förstapriset.

Efter 6-3 i första set hade Mirjam ledningen med 5-3. Brasilanskan hämtade dock upp till 5-5 och setet gick sedan till tiebreak. Där tog Mirjam snabbt ledningen med 5-1 och kunde till slut vinna tiebreaket med 7-3 och alltså matchen med 6-3, 7-6.

– Jag blev aldrig nervös, däremot var det svåra förhållanden med mycket vind.

Segern betyder mycket för Mirjam Björklund som nu avancerar cirka hundra platser på WTA-rankingen. Hon kommer ligga på ungefär plats 360 nästa vecka.

– Det betyder så mycket att få betalning för det hårda jobb man lägger ner och det är ett bevis på att jag hör hemma på en viss nivå. Rankingmässigt betyder det att jag får möjligheter att spela större tävlingar. Jag spelar en 25000-dollarstävling i Rom nästa vecka och därefter hoppas jag signa in i 60 000-dollarstävling i Spanien. Jag är inte inne i kvalet ännu, så vi får se hur det går.