I Studio NextGen – som ni ser i spelaren – möter Torbjörn Dencker idag Åsa Svensson som är med som ledare under Sverigefinalen i Elite Hotels Next Generation i Båstad.


I programmet ger den förra 28:an i världen en bild av sitt gäng i SvTF Mitt och vad det betyder för de unga spelarna att vara med.
– Grejen med det här är mycket att lära sig anpassa sig till ett lag. Jag tror det är jättelärorikt. Vi bygger mycket på eget ansvar, att lära sig komma ihåg saker som att packa väskan. Att bo tillsammans med andra tar energi från barnen men det är också mycket av grejen med det här. På vanliga tävlingar är de här spelarna oftast där med sina föräldrar och då gör man det som passar en själv bäst. 

Vid sidan av sitt uppdrag som regionsansvarig för SvTF Mitt och ledare under Sverigefinalen jobbar hon parallellt med kommentatorsjobb för Discovery +. Just nu kommenterar hon matcherna från Wimbledon kvällstid. I dag spelar André Göransson dubbel i tredje omgången – André som också är en tidigare vinnare i Kalle Anka Cup, som Next Generation hette då. 

Hur ser Åsa Svensson på sin roll där hon och kollegan ska ha koll på tolv spelare från SvTF Mitt? Vad ser hon för utvecklingsmöjligheter för Next Generation? Frågorna och svaren är många. Vi möter också en del av spelarna som recenserar söndagens invigning på centercourten.