André Göransson är tillsammans med norrmannen Casper Ruud klar för kvartsfinal i Wimbledon – i sin Grand Slam-debut.
– Det har inte riktigt sjunkit in än. Vilket kanske också är bra, att jag fortfarande är i zonen när vi har en ny match i morgon. Men det är såklart jättekul. Ju längre man går desto större matcher får man spela och det är ju det man alltid har drömt om, säger den 80-rankade Sverigeettan.

Efter två dagars matchledigt väntade hemmaspelaren Cameron Norrie och spanjoren Jaume Munar i måndagens tredjerunda. Matchen varade dock inte ens ett set.

Vid svensk-norsk ledning 4–3 tvingades motståndarparet ge upp. Norrie, som föll mot Roger Federer i tredje omgången i singel, kunde inte fullfölja matchen på grund av skada.
– Vi hade precis gjort ett bra game och breakat till 3–2 när domaren sa att han skulle ha en ”medical”. När man tar det så tidigt i en match i bäst av fem set så har man ont. Jag snackade med Casper som hade sett att han tog sig för höften när vi värmde upp i gymmet, säger Göransson.

Den skandinaviska duon har stått för fina prestationer i sin blott andra turnering ihop.

I första omgången besegrades 2016 års Franska Öppna-mästare: Feliciano Lopez och Marc Lopez. Därefter Horia Tecau och Kevin Krawietz, som båda är dubbla Grand Slam-mästare.

I kvartsfinalen väntar en tuff utmaning mot startfältets fjärdeseedade par: världstian Marcel Granollers och världssjuan Horacio Zeballos. Den spansk-argentinska duon har vunnit fem ATP-titlar ihop sedan 2019, varav tre Masters 1000-turneringar.
– Jag har tränat lite med dem på tävlingar – två väldigt bra och meriterade spelare och ett starkt dubbelpar tillsammans. Vi kommer att behöva spela bra om vi ska ha en chans att vinna. Men jag ser positivt på det, fortsätter vi spela bra tennis och serva bra kanske möjligheten finns. Vi ska in och göra vårt bästa, säger Göransson.

Leo Borg fick en bra start på Wimbledonäventyret. Svensken avancerade på måndagen till andra omgången i juniorturneringen – seger 2–1 i set (6–3, 6–7(2), 6–0) mot Marko Topo, Serbien. På tisdag väntar första omgången i dubbel tillsammans med Mark Lajal, Estland.

Måns Dahlberg spelar första omgången i pojksingeln under tisdagen, mot Abedallah Shelbayh från Jordanien.